Sport > Ostali sportovi

ORLOVI ostali bez četvrtfinala SP: SRBIJA za "džabe" pobedila ARGENTINU

Rukometaši koje predvodi Toni Đerona završiće takmičenje učešćem u drugoj fazi šampionata

Izvor: K1info

21/01/2023 > 17:07

podeli vest:

ORLOVI ostali bez četvrtfinala SP: SRBIJA za "džabe" pobedila ARGENTINU
Foto: Tanjug/AP


Znate li onaj vic: Šta urade fudbaleri Srbije kad pobede Argentinu? Pa ugase Play Station i odu daspavaju. E, ali to je u fudbalu - u rukometu je to drugačije, u rukometu Orlovi i te kako pobeđuju "gaučose", kao što su to uradili danas na Svetskom prvenstvu, zabeleživši trijumf od 28:22 (12:10), koji ipak nije bio dovoljan za plasman u četvrtfinale šampionata.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Bogdan Radivojević sa šest postignutih golova, dok je u poraženoj ekipi najbolji bio Francisko Lombardi koji je devet puta zatresao mrežu.

Srbija posle pobede u drugom meču druge faze takmičenja, u grupi III, ukupno ima četiri boda, pa je gajila nadu da se plasira u četvrtfinale, čime bi se našla u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu. Međutim, za to je bilo neophodno da Holandija kasnije tokom dana pobedi reprezentaciju Nemačke.

Međutim, to se nije dogodilo - "panceri" su pregalizili "lale", pobedili sa 33:26, i tako srušili naše snove. U trećem kolu Orlovi igraju protiv Holandije u ponedeljak 23. januara, a to bi mogao da bude odlučujući meč za 3. mesto u našoj grupi.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar