Sport > Ostali sportovi

SRBIJA lomila favorita, pa PALA u finišu: Silna NORVEŠKA slomila krila ORLOVIMA

Naša reprezentacija odigrala sjajno prvo poluvreme, ali nije imala snage za iznenađenje

Izvor: K1info

19/01/2023 > 22:02

podeli vest:

SRBIJA lomila favorita, pa PALA u finišu: Silna NORVEŠKA slomila krila ORLOVIMA
Foto: Tanjug/AP


Rukometaši Srbije izgubili su od Norveške 31:28 (14:17) u okviru grupe 3 u 1. kolu druge faze na Svetskom prvenstvu u rukometu, koje se održava u Poljskoj i Švedskoj.

Norveška je u drugu fazu prenela maksimalnih 4 boda pobedama nad Holandijom i Argentinom i važila je za favorita i u meču protiv nas - u suštini, računa se da su oni kandidati za jednu od medalja na ovom prvenstvu.

Naša reprezentacija je bila polovična što se tiče prenošenja bodova - najpre smo tesno izgubili od Nemačke, a potom ubedljivo savladali Katar, pa smo drugu fazu započeli sa 4 boda.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Miloš Orbović, Bogdan Radivojević i Petar Đorđić sa po pet golova. U redovima Norveške najbolji su bili Sander Sagosen i Sebastijan Barthold, koji su postigli po pet golova. Sada Nemačka i Norveška imaju po šest bodova, Holandija je osvojila četiri, Srbija dva, dok su Katar i Argentina bez bodova.

Srbija je prvo poluvreme dobila rezultatom 17:14, a početkom drugog dela meča, u 35. minutu bilo je i 19:14 za naš tim posle briljantnih odbrana Dejana Milosavljeva. Međutim, Norveška je u 39. minutu prišla na samo gol zaostatka 20:19. Posle nekoliko grešaka, Norveška je u 43. minutu stigla do izjednačenja, 22:22.

Foto: Starsport

 

Samo minut kasnije, Norveška je prvi put povela, 23:22. Skandinavci su stigli do dva gola prednost. Norveški golmani su zaustavljali šuteve naših rukometaša, a Milosavljev i Cupara su bili nemoćni pred protivničkim igračima, pa su Norvežani na kraju slavili sa 31:28. Naša selekcija je i pored poraza zadržala teoretske šanse za plasman u četvrtfinale SP.

Sledeći meč Orlovi igraju protiv Argentine, u subotu 21. januara.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar