Sport > Ostali sportovi

Ovo je VELIKA ŠANSA za mene: Italijan Đovani Gvideti NOVI SELEKTOR odbojkašica Srbije

On je bio oduševljen pozivom OSS i ponudu je prihvatio bez ikakvih posebnuh uslova

Izvor: K1info/Tanjug

27/12/2022 > 18:11

podeli vest:

Ovo je VELIKA ŠANSA za mene: Italijan Đovani Gvideti NOVI SELEKTOR odbojkašica Srbije
Foto: wikipedia.org


Novi selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije je italijanski trener Đovani Gvideti.

On je prihvatio da bude selektor Srbije posle razgovora sa potpredsednicom Odbojkaškog saveza Srbije Jelenom Nikolić i generalnim sekretarom OSS Ivanom Kneževićem. Gvideti će na mestu selektora Srbije zameniti zemljaka Danijelea Santarelija, koji je ranije danas prihvatio da bude novi selektor odbojkašica Turske.

Odbojkaški savez Srbije ozvaničiće ovu saradnju krajem januara, kada Gvideti dolazi u Beograd na meč lige šampiona njegovog Vakifbanka protiv Crvene zvezde.

Gvideti (50) je u karijeri trenirao Vićencu, Modenu, Vakifbank, kao i selekcije Holandije, Nemačke i Turske. On je trener Vakifbanka od 2008. godine. Italijan bi sa OSS trebalo da potpiše ugovor na šest godina.

Trofejni trener u karijeri nema samo ono na šta je Srbija navikla zlatne medalje sa velikih takičenja sa reprezentacijom. Gvideti je bio oduševljen pozivom OSS i ponudu je prihvatio bez ikakvih posebnuh uslova.

- Biće ovo za mene velika šansa i veliki izazov da vodim ovako sjajan tim, a takođe će biti sjajna prilika da kao trener radim u zemlji koja toliko dobro zna odbojku, koja je osvojila toliko odbojkaških olimpijskih medalja, naravno ne samo odbojkaških. Mnogo sjajnih ljudi je poteklo iz Srbije u svetu odbojke. Zaista sam počastvovan, zahvalan, ponosan i uzbuđen da kažem da sam novi selektor reprezentacije Srbije - prva je poruka Đovanija Gvidetija.

 

 

 

Ostavite komentar