Sport > Košarka

Jokić PODIGAO AMERIKU NA NOGE, ovakva dodavanja uče se SAMO U SRBIJI

Najnovija žrtva Jokića i Dencvera bila je nejaka ekipa Hjustona, koja je počišćena sa terena rezultatom 120:100.

Izvor: K1info/telegraf.rs

01/12/2022 > 07:15

podeli vest:

Jokić PODIGAO AMERIKU NA NOGE, ovakva dodavanja uče se SAMO U SRBIJI
Foto: Tanjug/AP


Nikola Jokić i Denver Nagetsi imaju start koji su sanjali prethodnih sezona: (skoro) svi su zdravi, ekipa deluje uigrano i spremno za najveće domete, blizu su prvog mesta Zapada, a protivnici padaju jedan za drugim. 

Najnovija žrtva bila je nejaka ekipa Hjustona, koja je drugi put za par dana pobeđena, a ovog puta i počišćena sa terena rezultatom 120:100.

Sve je bilo gotovo već posle brutalne prve četvrtine, u kojoj je Denver ostvario prednost od 20 poena (44:24). Na poluvremenu je bilo već +27, tako da je ostatak utakmice prošao u "odrađivanju posla" i povremenom uveseljavanju publike u Denveru atraktivnim akcijama i zakucavanjima.

Jokić je na ovom meču na terenu, shodno potrebama, proveo samo 28 minuta, a za to vreme je šutirao iz igre 7-9 (2-3 za tri poena), uz 1-1 učinak sa penala, pa je na kraju imao 17 poena, 9 skokova i 12 asistencija, te mu je po ko zna koji put bio potreban samo 1 skok ili asistencija za novi tripl dabl.

Foto: Tanjug/AP

 

Ne da se Nikola nasekirao zbog toga: uspeo je da odmori i skupi snagu za niz ozbiljnih utakmica koje čekaju Denver: protiv Atlante, Nju Orleansa, Dalasa, Portlanda i Jute (tim redom).

Uspeo je da zabeleži i potez koji su neki već nazvali asistencijom godine u NBA. Gledajte i uživajte:

U timu domaćina i pobednika najefikasniji je bio Džamal Marej sa 26 poena, dobar je bio i Eron Gordon sa 20, a sve bolji je i Slovenac Vlatko Čančar koji je sa klupe doprineo sa 13 poena.

Kod nejakih Roketsa najefikasniji su bili Kevin Porter Džunior sa 23 poena i Turčin Alperin Šengun sa 18, a naš Boban Marjanović bio je jedini igrač koji nije ulazio u igru.

Pogledajte partiju Nikole Jokića:

Ostavite komentar