Sport > Košarka

I kad je "POD RUČNOM", Jokić je raketa: MVP predvodio Denver u DEMOLIRANJU JUTE

Čini se da će biti sve više mečeva u kojima srpski košarkaš neće morati da "gine" 40 minuta

Izvor: K1info/Sportal.rs

29/10/2022 > 07:17

podeli vest:

I kad je "POD RUČNOM", Jokić je raketa: MVP predvodio Denver u DEMOLIRANJU JUTE
Foto: Tanjug/AP


Košarkaši Denvera ubedljivo su pobedili Jutu sa 117:101, a Nikola Jokić igrao je u "trećoj brzini".

Juta je bila takmac samo do svog vođstva od 14:12, onda je Denver napravio seriju 12:0 i najavio "igranku". U drugoj deonici bilo je +20, Džezerima je uspevalo samo da se spuste do granice dvocifrene razlike do početka poslednje četvrtine, kada je već bilo ponižavajuće gledati ovaj meč.

Imao je Denver i +29 pri 108:82, samo se postavljalo pitanje da li će gaziti do kraja ili ćemo videti nešto manju razliku. Donekle su Nagitsi bili milostivi i pustili su Jutu da se spusti na -16, pitanje je kako bi sve izgledalo da je Jokić igrao maksimalno.

MVP je došao do 12 poena, 10 skokova i šest asistencija, šutirao je 3/10, odigrao tek 25 i po minuta. Uloga zvezde ovaj put je pripala Hajlandu, strelcu 26 poena, Porter je ubacio 22 uz 13 skokova, Marej je imao 13 poena.

Markanen je vukao Džezere sa 17 poena i 10 skokova, Konli je imao 14 poena i pet asistencija.

Izdvojio se i Deandre Džordan sa 12 poena i 13 skokova, a deluje da će ovakvih mečeva, u kojima se Jokić štedi, biti sve više. Tim se polako kompletira posle oporavka Portera i Mareja, nema situacije kao u prošloj sezoni kada je Jokić morao da "gine" na ovakvim utakmicama i igra 40 minuta, a već je i Majkl Meloun najavio da će tako biti.

 

To može uticati doduše na Jokićevu MVP borbu, ali je i Nikola sam pokazao da ne robuje brojkama. Gledaćemo zato tim koji pokušava da se kroz sezonu ozbiljnije izdriluje za plej-of, a sada je na učinku od 4-2, baš kao i Juta.

U narednoj utakmici, Denver gostuje posrnulim Lejkersima, koji su na dnu sa 0-5. U prošlom meču, bilo je 110:99 za Denver u Koloradu, pa nema mnogo bojazni da nešto može poći naopako i u Kaliforniji.

 

 

 

Ostavite komentar