Sport > Košarka

Jokić PRVI PUT govorio o Evropskom prvenstvu

Poslednji dan kada smo ispali, bili smo svi u jednoj sobi... Meni je najvažnije da ostanemo svi u dobrim odnosima

Izvor: K1info/politika.rs

27/10/2022 > 12:10

podeli vest:

Jokić PRVI PUT govorio o Evropskom prvenstvu
Foto: Tanjug/AP


Najbolji igrač NBA lige i reprezentativac Srbije Nikola Jokić kazao je u razgovoru za "RTS" da mu je krivo zbog slabog rezultata na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Jokić je izdvojio vreme kako bi popričao sa srpskim novinarom u Denveru nakon susreta sa Lejkersima koji je pripao Nagetsima - 110:99, a dvostruki MVP je bio pred novim rekordom. Nedostajala mu je asistencija da ostvari 79. tripl-dabl, ali je sa 31 poenom, 13 skokova i 9 asistencija svakako bio najefikasniji igrač meča.

- Ne pričam puno za medije, samo ono što moram. Sjajna utakmica posle poraza od Portlanda, gde smo izgubili energiju. Moram da priznam da ovde kad sam ja došao, nije bilo toliko publike. Poslednjih četiri ili pet godina se situacija promenila, atmosfera je uvek odlična i svaka im čast na tome - kazao je Jokić.

Tripl-dablovi se nižu, njegovo ime se pomera na lestvici večne liste, ali Nikolu to ne zanima previše.

- Ne razmišljam o tome. Igram, pa šta se desi, desi.

Govorio je potom o stanju u ekipi i ambicijama koje imaju s njim kao MVP najjače lige sveta.

Foto: Starsport

 

- Prilagođavamo se jedni drugima, ima tu igrača koji se još nisu priključili. Mislim da se i dalje uigravamo. Nekako, kada izgledamo dobro, izgledamo jako dobro, a kada smo loši, onda smo baš loši. Cilj je da budemo dobri. O šampionskoj tituli? Mora mnogo stvari da se poklopi, ne može već sada da se kaže. Idemo utakmicu po utakmicu.

Upitan je Jokić i da prokomentariše učešće na Evropskom prvenstvu i eliminaciju u osmini finala takmičenja.

 

- Rezultat nije onakav kakav smo želeli, ali ja sam rekao momcima u svlačionici da mi je bilo zadovoljstvo i prelepo s njima. Zahvalio sam im se, ne samo na saradnji, nego i na druženju koje smo imali. Poslednji dan kada smo ispali, bili  smo svi u jednoj sobi, družili smo se malo. Nešto što je meni bilo najvažnije je da atmosfera bude kako treba, da ostanemo svi u dobrim odnosima.

Mnogi su smatrali da je Jokić morao više da igra u porazu od Italije.

- Ne ulazim u te situacije. Verovao sam sve i svakom momku koji je bio na parketu. Znam da niko nije želeo da izgubi, svi su želeli da pobede. To što ja nisam bio na terenu, ne znači ništa - rekao je Jokić za RTS.

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar