Sport > Košarka

Volim KOŠARKU više nego išta, a i to što nosim PARTIZANOV dres, rekao MADAR

Košarkaš Partizana Jam Madar jedva čeka da započne svoj evroligaški put sa Partizanom, kaže da voli Beograd i zahvalan je što je ovde

Autor: Telegraf

03/10/2022 > 20:38

podeli vest:

Volim KOŠARKU više nego išta, a i to što nosim PARTIZANOV dres, rekao MADAR
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana ponovo su zajedno. Posle jučerašnje pobede protiv Cibone u ABA ligi sada se spremaju za onaj daleko važniji duel, prvi u Evroligi posle osam godina u Berlinu protiv Albe.

Izraelski košarkaš, Jam Madar istakao je da ovo uopšte neće biti teška sezona i da jedva čeka da počne, da će igrati punim srcem i pokušati da da sve od sebe.

- Ne mislim da će biti teška, već uzbudljiva sezona. Mislim da svi ovde jedva čekaju da krenemo. Počinjemo u petak, mnogo je energije prisutno, nećemo samo biti tu da se takmičimo. Naša košarka sigurno u početku neće biti idealna, ali postaraćemo se da je prevaziđemo nekim drugim malim stvarima - rekao je Madar.

Pripreme za Madara su bile drugačije od ostatka ekipe. On je igrao na Evrobasketu sa Izraelom, a posebne reči hvale imao je o srpskim košarkašima.

- Za mene je bilo drugačije, jer nisam imao dovoljno vremena da budem sa timom, pošto sam bio na Evrobasketu. Priključio sam se nešto kasnije, za mene je bila drugačija priprema. Ali pošto sam igrao sa tako sjajnim igračima tamo poput Vase Micića, Nikole Jokića, Kalinića, za mene je to bila dodatna motivacija da se vratim i da zaigram ponovo ovde protiv njih - naglasio je izraelski košarkaš.

Ipak, postoji mala doza razočaranja zbog ispadanja u grupnoj fazi takmičenja.

 

- Vrlo sam razočaran zbog onoga šta se desilo, ali to je košarka. Nekad pobediš, nekad izgubiš. Nisam zadovoljan načinom kako smo završili, ali bila je to odlična priprema za nas. Sledeći turnir će biti bolji, imaćemo više iskustva - dodao je Madar.

U Beogradu se oseća kao kod kuće. Grad obožava, kao i ljude, hranu, kulturu, ali i to što nosi Partizanov dres.

- Drago mi je što sam se vratio u Beograd, prvih nekoliko dana mi je bilo jako uzbudljivo dok sam obilazio grad, nedostajao mi je. Volim ljude, hranu, kulturu, zahvalan sam što sam ovde, što nosim Partizanov dres. Za mene je to nešto posebno - istakao je Izraelac.

Nema poseban način za motivaciju pred meč. Činjenica da igra sa takvim košarkašima mu daje dodatna krila.

- Volim košarku više nego išta. Činjenica da igram u Evroligi sa takvim igračima će me zasigurno dodatno motivisati, da pokažem sebe u najboljem svetlu, da pomognem svom timu da igra timsku košarku - kaže Madar.

 

 

 

Ostavite komentar