Sport > Košarka

Loše UBACIVANJE lopte PRESUDILO Partizanu! Crno-beli ISPUSTILI POBEDU u POSLEDNJIH 60 SEKUNDI!

Košarkaši Partizana izgubili su od ekipe Virtusa iz Bolonje rezultatom 88:84 u 25. kolu Evrolige.

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: Đorđe Gvero

02/02/2024 > 19:51

podeli vest:

Loše UBACIVANJE lopte PRESUDILO Partizanu! Crno-beli ISPUSTILI POBEDU u POSLEDNJIH 60 SEKUNDI!
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana zabeležili su poraz na gostovanju u Bolonji, od njih je bila bolja ekipa Virtusa rezultatom 88:84.

Crno-belima je ovo 13. poraz u sezoni uz 12 pobeda, dok su košarkaši Virtusa ovom pobedom došli do skora od 16 pobeda i devet poraza.

U Bolonji je viđen jedan jako čvrst i dramatičan meč. Sve vreme je bila rezultatska klackalica, dok je prvi put neki tim stekao osetniju prednost u 3. četvrtini kada je iskusni Marko Belineli pogodio nekoliko izuzetno teških trojki i podelio pasove za svoje saigrače, tako da je Virtus otišao na dvocifrenu prednost.

Partizan je krajem 3. četvrtine uspeo da istopi prednost domaćina i u poslednju deonicu su ušli sa četiri poena zaostatka za Virtusom.

Uspeo je beogradski tim da potpuno preokrene rezultat, da povede i šest poena prednosti, ali su Kordinije i Lundberg uzeli stvari u svoje ruke, pogodili šuteve u ključnim momentima i došli do minimalne prednosti na 35 sekundi do kraja. Partizan je loše izveo ubacivanje, to su presekli igrači Virtusa i nakon lakog polaganja bilo je jasno da Virtus odnosi pobedu.

U sledećem kolu Virtus dočekuje ekipu Monaka, dok će Partizan u Areni dočekati ekipu Bajerna.

 

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Džejlin Smit je uputio jedan težak šut u poslednjoj sekundi napada i pogodio, tako da Partizan vodi 2:0. Marko Belineli se iskusno otvara za šut i lagano pogađa za 2:2. Džejlin Smit ponovo pogađa za dva poena i Partizan vodi 4:2. Sjajan protok lopte u napadu Virtusa, lopta dolazi do Danijela Heketa koji pogađa trojku. Na drugoj strani Aleksa Avramović odmah vraća trojku i sada je 7:5. Aleksa Avramović pogađa još jednu trojku iz sekundarnog napada, ali Marko Belineli odmah vraća trojku za 10:8. Kevin Panter pogađa u poslednjoj sekundi napada za 12:10. Prva četvrtina završava rezultatom 19:19.

 

2. četvrtina:

Džordan Miki pogađa jedan izuzetno težak šut preko Džejmsa Nanelija i Virtus ima prednost od 23:21. Ife Lundberg pogađa pored Kevina Pantera u prodoru i povećava prednost Virtusa na 25:21. Pi Džej Doužer se odlično snalazi u reketu i polaže za 25:23, ali odmah je Avudu Abas pogodio trojku za 28:23. Dve sjajne odbrane su igrači Partizana pretvorili u poene iz kontre i smanjuju na 28:27. Tornike Šengelija pogađa trojku, Virtus vodi 32:27 i Željko Obradović je zatražio tajm-aut. Partizan nakon tajm-auta pravi mini seriju od 4-0 i prilazi na 32:31. Na poluvreme se odlazi rezultatom 35:31.

 

3. četvrtina:

Kordinije pogađa za tri u prvom napadu za Virtus, Ali na drugoj strani trojku vraća Aleksa Avramović. Avramović pravi sjajan prodor i pogađa uz dodatno slobodno bacanje, tako da crno-beli prilaze na -1. Marko Belineli pogađa trojku uz faul, tako da se Virtus brzo vratio na +5. Marko Belineli se razigrao, pogađa trojke, deli asistencije i sada Virtus odlazi na +10. Džejlin Smit postiže svoje prve koševe posle prve četvrtine, smanjuje Partizan na 56:48. Kevin Panter pogađa trojku uz faul! Partizan smanjuje na -6. Aleksa pogađa uz dodatno slobodno bacanje i četvrtina završava 62:58.

 

4. četvrtina:

Kevin Panter pogađa za izjednačenje! 62:62! Džejms Naneli pogađa trojku za vođstvo Partizana! 67:64. Aleksa Avramović seče loptu, istrčava kontru i polaže za novo vođstvo, sada je 69:67 za Partizan. Džejms Naneli je prvo pogodio trojku, a u sledećem napadu pogodio uz dodatno slobodno bacanje i Partizan ima +5. Ife Lundberg pogađa za dva poena, zatim pogađa i Kordinije i Virtus prilazi na -2. Željko Obradović zove tajm-aut. Ife Lundberg pogađa trojku preko Smailagića i Virtus vodi 82:81 10 sekundi pre kraja. Kraj meča! Virtus odnosi pobedu 88:84.

Ostavite komentar