Sport > Košarka

Zvezda PROMAŠILA šut za POBEDU u dramatičnoj završnici!

Baskonija pobeđuje 87:85

Izvor: K1info

Autor: K1info

08/12/2023 > 21:37

podeli vest:

Zvezda PROMAŠILA šut za POBEDU u dramatičnoj završnici!
Foto: google


Beogradski tim pokušao je da dođe do pete pobede u ovogodišnjem izdanju Evrolige, međutim sa druge strane ih je dočekao ne samo dobro poznati rival, već ovog puta njihovog rivala sa klupe predvodi Zvezdin doskorašnji trener Duško Ivanović! 

Košarkaši Crvene zvezde gostovali su Baskoniji u utakmici 13. kola Evrolige. 

UŽIVO:
1. četvrtina:

Crveno-beli su imali prvi napad, ali je Džoel Bolomboj promašio jedan relativno lagan horog i to je odmah ekipa Baskonije kaznila brzim poenima! Vanja Marinković pogađa trojku i Baskonija odlazi na velikih i brzih 7:0. Zvezda se konačno upisuje na semafor nakon skoro četiri minuta prve četvrtine. Sada je 7:2. Baskonija je u ozbiljnoj seriji i nakon trojke Marinkovića, trojku pogađa i Sedekerskis i sada je 13:6. Miloš Teodosić je posle uvodnih promašaja doneo smirenost u igri i pogodio uz faul za smanjenje vođstva 15:11. Duško Ivanović je zatražio čelendž posle jedne odluke pri faulu nad Čima Monekeom, međutim sudije su nakon gledanja snimka ostale pri svojoj odluci. Baskonija posle nove trojke vodi sa 23:18, a nakon ukradene lopte i izgrađene akcije Čima Moneke pogađa za 26:18 i kraj prve četvrtine. 

2. četvrtina:

Gedraitis pogađa jako bitnu trojku za Crvenu zvezdu, ali brza kontra Baskonije na nepostavljenu odbranu Zvezde rezultovala je vraćanjem trojke. Nakon dobre odbrane Baskonije pogađa još jednu trojku i sada je trener Zvezde, Janis Sferopulos prinuđen da zatraži tajm-aut. Trenutno gledamo pravi festival šuteva za tri poena, nakon što je Jago Dos Santos pogodio sa velike udaljenosti za smanjenje vođstva na 34:26, tako da je trener Baskonije, Duško Ivanović, odmah zatražio tajm-aut! Baskonija se pribrala nakon traženog tajm-auta, te odigrala odličnu odbranu na Mitroviću da bi Hauard iz kontre lagano položio loptu za novu dvocifrenu prednost 36:26. Zvezda je uspela da odbrani jedan napad Baskonije i Gedraitis je prošao kroz reket te položio loptu uz faul, Zvezda smanjuje na 39:30. Baskonija i dalje pravi probleme crveno-belima preko visokih pozicija, tako da se nakon dva penala koje je pogodio Moneke, otišlo na televizijsku pauzu sa rezultatom 41:30. Nakon promašenog šuta Nedovića, Tobi je pokušao da prikuca odbitak, međutim i njegov pokušaj je izašao iz koša, lopta dolazi do Teodosića koji pogađa važnu trojku za 44:36. Majk Tobi je ponovo bio polovičan sa linije penala i Zvezda smanjuje na 44:37. Baskonija ponovo pronalazi brze poene preko Hauarda i Monekea, te Baskonija odlazi na 52:39. Nedović jednim odličnim prodorom smanjuje na 52:41. Džoel Bolomboj se sjajno snalazi nakon preciznog pasa koji mu je uputio Nedović i Zvezda smanjuje na 52:43 i to ostaje rezultat na poluvremenu!

Foto: Starsport

 
3. četvrtina:

3/4 nije počela dobro po Zvezdu jer je Teodosić naivno izgubio loptu, ali je Zvezda ipak uspela da poentira, prvo preko Bolomboja, a zatim i preko Gedraitisa tako da je rezultat 55:49! Kodi Miler-Mekintajer je imao izglednu priliku, položio je loptu visoko na tablu, ali nije ušla u koš, tako da Zvezda ima šansu da dodatno smanji zaostatak! Mitrović je uspeo da prikuca za smanjenje zaostatka ali Baskonija iz kontre PONOVO postiže brze i lake poene i vraćaju se na +9. Zvezda nikako ne uspeva da smanji prednost rivala, na svaki poen Zvezde španci su uspevali da odgovore brzom kontrom na nepostavljenu odbranu. Luka Mitrović je ubacio jako bitan koš iz odbitka, međutim igrači Baskonije su to uspeli da poravnaju jednim pasom preko celog terena za lagano polaganje Sedekerskisa. Konačno Zvezda uspeva da veže tri napada u kojima poentira, a da se s druge strane odbranila! Beograđani prilaze na 62:59! Gedraitis predivnim flouterom sa čeone linije pogađa za 62:61! Zvezda nije uspela da iskoristi svoja dva vezana napada i Baskonija vodi 67:62 na kraju 3/4!

4. četvrtina:

Poslednja četvrtina je ovaj put počela dobro po beogradski tim, Kocaru je sviran faul u napadu i sada Zvezda ima priliku da smanji rezultat. Nažalost, Baskonija postiže trojku, ali Bolomboj odgovara snažnim zakucavanjem za 70:64! Kodi Miler-Mekinajer snažno probija reket Crvene zvezde, šalje pas u ćošak i Sedekerskis pogađa još jednu trojku! Sferopulos besno traži tajm-aut. Veliki peh za Zvezdu, Nemanja Nedović je u pokušaju da ukrade loptu udario glavom u kuk Kodi Miler-Mekintajera i pao na parket! Moraće da izađe iz igre! KONAČNO trojka Crvene zvezde! Miloš Teodosić preuzima odgovornost u bitnom momentu i smanjuje na 77:71. Miler-Mekintajer je fauliran pri šutu za tri poena, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje za 78:71. Sedekerskis pogađa novu trojku za dvocifrenu prednost i Sferopulos ponovo traži tajm-aut. Baskonija je ispunila bonus na manje od tri minuta do kraja i to je možda šansa za Zvezdu da igrom u reketu pokuša da dođe do linije slobodnih bacanja. Teodosić pogađa trojku za 84:77 i ima napad da dodatno smanji prednost! Branko Lazić je na liniji slobodnih bacanja nakon SERIJE promašenih trojki Crvene zvezde iz sekundarnih napada. Gedraitis smanjuje na 84:82! PONOVO GEDRAITIS! Zvezda dolazi do izjednačenja 85:85 na nešto više od 9 sekundi pre kraja! Baskonija ima poslednji napad. Sedekerskis pogađa oba slobodna bacanja nakon faula nad njim, vodi španski tim 87:85 na samo šest sekundi do kraja! Gedraitis promašuje trojku za pobedu!

Baskonija pobeđuje 87:85!

Ostavite komentar