Sport > Košarka

Pobeda Partizana nad Armanijem ostala u senci STRAŠNE povrede Avramovića

Još jedna "luda noć" u Beogradu u režiji Partizana samo dva dana nakon velike pobede nad Monakom

Izvor: K1info

08/12/2023 > 00:52

podeli vest:

Pobeda Partizana nad Armanijem ostala u senci STRAŠNE povrede Avramovića
Foto: Starsport


Još jedan meč u kome smo videli oba lica crno-belog kluba iz Beograda. 

 

Nakon uvodnih minuta, pa sve do poluvremena, videli smo Armani koji pogađa gotovo sve i Partizan koji se trudi da ostane u što manjem zaostatku do odlaska na pauzu. Italijani su sipali trojke iz svih pozicija i delovalo je kao da je ekipa Etorea Mesine došla silno motivisana i spremna za ovaj meč ne obazirući se na Partizanovu publiku niti na Partizanovu formu poslednjih par kola Evrolige, tako da se na pauzu otišlo sa 5 poena prednosti za goste iz Milana (44:39)

 

Drugo poluvreme je donelo nešto sasvim drugačije i kod jednih i kod drugih. Partizan je u 3/4 u jednom momentu gubio i 15 razlike, izgledao bezidejno u napadu i dekoncentrisano u odbrani. Taman kada su Italijani mislili da su prelomili meč, na krilima kapitena crno-belih, Kevina Pantera, beogradska ekipa se vraća u meč i smanjuju razliku na samo poen zaostaka pre poslednje četvrtine (62:61)

Poslednja četvrtina donela je potpuno dominaciju Partizana koji je slomio otpor Armanija sistematski i precizno koristeći svaki napad, te su poslednju četvrtinu dobili sa ubedljivih 21:7 za konačan rezultat 82:69 i sigurnu pobedu.

 

Partizan je ovom pobedom došao na 7-6 u Evroligi, dok je Armani ovim porazom pao na 4-9.

 

Međutim, može se ispostaviti da je ova pobeda Partizana samo "Pirova pobeda" jer je srpski reprezentativac i igrač crno-belih, Aleksa Avramović, doživeo užasnu povredu noge na startu meča. Željko Obradović je na konferenciji za medije potvrdio da je u pitanju prelom noge i da Avramovića čeka duga pauza.

 

Danas su, osim ove utakmice odigrana još dva susreta gde su obe pobede odnele gostujuće ekipe:

Anadolu Efes bio bolji od Albe u gostima (97:89), dok je Real Madrid savladao Panatinaikos (90:78)

Ostavite komentar