Sport > Košarka

Partizan od-15 do POBEDE u Areni!

Košarkaši Partizana u okviru 13. kola Evrolige dočekuje italijanski Armani od 20.30h

Izvor: K1info

Autor: K1info

07/12/2023 > 20:08

podeli vest:

Partizan od-15 do POBEDE u Areni!
Foto: K1info/wikipedia.org/Starsport


Košarkaši Partizana će pred svojom publikom od 20.30h dočekati italijanski Armani iz Milana i pokušati preko njih da dođe do svoje sedme pobede u ovogodišnjem izdanju Evrolige.
Crno-beli ni na ovom meču neće moći da računaju na Frenka Kaminskog ni na Uroša Trifunovića zbog povreda, dok sa druge strane Armani neće moći da računa na Nikolu Mirotića, na Bilija Berona kao ni na Kevina Pengosa.

Igrači Partizana u ovaj meč ulaze prepuni samopouzdanja budući da su poslednje dve utakmice rešili u svoju korist u produžecima i to protiv ekipa koje su veliki favoriti da se nađu meču četiri najbolje ekipe na kraju sezone.

 

Prenos ovog meča možete pratiti UŽIVO na našem portalu!

 

1. četvrtina:

Partizan otvara utakmicu sjajnom trojkom Bruna Kabokla, ali sa druge strane Maodo Lo, i Šejvon Šilds su bili precizni i Armani vodi sa 8:3. Kaboklo je još jednom precizan van linije 6.75 i Partizan dolazi do izjednačenja! Nakon tajm-auta obe ekipe su igale koš za koš i trenutno Armani vodi rezultatom 15:13. Šejvon Šilds pogađa još jednu trojku, međutim Kevin Panter daje sjajan alej up za Bruna Kabokla i Partizan smanjuje na 20:16. Šejvon Šilds pogađa svoju treću trojku i Italijani odlaze na prvu osetniju prednost od 23:16. Doužer se sjajno snalazi posle blokade nad njim i polaže loptu za 23:18. Naneli se sjajno snalazi posle akcije iz auta i smanjuje na 25:20!

2. četvrtina:

Alen Smailagić igra sjajnu odbranu i sa druge strane se spušta lopta za njega u napadu, Smailagić pogađa lagano iz reketa za smanjenje vođstva Italijana na 25:22. Doužer igra odličan pik en rol sa Smailagićem koji snažno zakucava za -1. Kevin Panter nakon toga postiže daleku trojku za vođstvo Partizana 27:25 i trener Armanija je prinuđen da zatraži tajm-aut. Nakon pauze italijanska ekipa je odigrala odličnu akciju za Šejvona Šildsa koji pogađa trojku. Italijani prave brzu seriju 8-0 i opet imaju osetnije vođstvo, trenutno je 35:29. Armani se mnogo bolje postavlja u odbrani u ovoj četvrtini, uspeli su da ukradu loptu Partizanovim igračima u kontri i lagano poentiraju za 37:31 i Željko Obradovič je odlučio da zatraži tajm-aut.  Crno-beli posle tajm-auta uspevaju da poentiraju, ali je sa druge strane je Šejvon Šilds pogodio novu trojku sa istog mesta i povećao prednost Italijana na 40:33! Milano je uspeo da poentira iz sjajne kontre, zatim su bili precizni sa linije penala i prvi put odlaze na +9. Šejvon Šilds KONAČNO promašuje trojku, ali Partizan ne uspeva da pogodi trojku u poslednjoj sekundi, tako da je rezultat na poluvremenu 44:39 za italijanski tim.

 

3. četvrtina:

Partizan ekspresno smanjuje na 44:42 preko Džejmsa Nanelija, ali na drugoj strani Maodo Lo vraća trojku sa korakom unazad.  Nikolo Meli šalje odličan pas za Kajla Hajnsa koji pogađa sa poluodstojanja za 53:45. Nakon asistencije, Meli uzima trojku sa skoro sedam metara i Armani odlazi na dvocifrenu prednost 56:45. Armani povećava svoju prednost na 60:45 i crno-beli se nalaze u velikim problemima. Konačno poeni za Partizan, Pi-Džej Doužer pogađa za 60:47. Partizan je u VELIKOJ seriji i smanjuje na 62:61!

 

4. četvrtina:

Kevin Panter otvara poslednju četvrtinu svojim poenima! Partizan vodi 65:64 na startu 4/4! Zek Ledej povećava prednost Partizana na 67:64! Džejms Naneli cepa mrežicu sa linije za tri poena i Partizan odlazi na 70:64! Etore Mesina je prinuđen da zatraži tajm-aut! Armani ni nakon tajm-auta ne uspeva da proizvede poene, dok sa druge strane Džejms Naneli je prepun samopouzdanja i nakon bitne trojke pogađa sa poludistance povećava prednost beogradskog tima na 72:64 i Etore Mesina traži novi tajm-aut vidno nezadovoljan igrom svog tima. Kevin Panter nakon pauze pogađa za dva poena, da bi odmah potom i Zek Ledej pogodio jedan njegov karakterističan šut jednom rukom i Partizan odlazi na ogromih 76:64! Kevin Panter je na manje od 2 minuta do kraja meča ponovo pogodio jako važnu trojku i Partizan ostaje na dvocifrenoj prednosti! 79:69! Danilo Anđušić stavlja tačku na ovu utakmicu trojkom 14 sekundi pre kraja! 
Pobeda Partizana 82:69!

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar