Sport > Košarka

Ipak PORAZ crveno-belih na prvom gostovanju u Španiji

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u NEIZVESNOJ završnici o domaćina Valensije

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

06/12/2023 > 22:41

podeli vest:

Ipak PORAZ crveno-belih na prvom gostovanju u Španiji
Foto: Starsport


Veliki povratak u drugom poluvremenu ipak nije bio dovoljan. Košarkaši Crvene zvezde iako su se vratili sa - 16 posle prvog poluvremena, ipak nisu uspeli da ostvare pobedu na kraju. Valensija je slavila na kraju rezultatom 85:81. Malo je nedostajalo za "brejk".

Osim početnih 2:0, izabranici Janisa Sferopulosa ni u jednom momentu utakmice nisu vodili! Valensija je kontrolisala utakmicu od početka pa sve do poslednjih 2 minuta meča, a prvo poluvreme su rešili u svoju korist sa 56:40.

 

 

Odličnu treću četvrtinu odigrali su košarkaši Zvezde, koju su dobili sa 9 poena razlike za potpuni priključak u meč. U poslednjih 10 minuta viđena je prava drama. Trojkom Nemanje Nedovića Zvezda je izjednačila rezultat na 81:81, 53 sekunde do kraja meča. U sledećem napadu poentirao je Harper, koji umalo svojim lošim odlukama u napadu da košta svoj tim.  Imao je Miloš Teodosić možda i šut za pobedu, svakako za vođstvo, ali je pogodio samo tablu, posle čega je napravljen faul nad Dejvisom.

Brendon je pogodio oba slobodna bacanja, 10-ak sekundi pre kraja, Teodosić promašio još jedan šut za tri i na kraju novi poraz. Šabaz Nejpir i Nemanja Nedović su bili najefikasniji u redovima našeg tima sa po 14 poena, Teodosić je bio nadomak dabl dabl učinka, pošto je meč završio sa 11 poena i 9 asistencija. Kod pobednika, Brendon Dejvis je bio najbolji sa 21 poenom, pratio ga je odlični pre svega u prvom poluvremenu Semi Odželej sa 17.

Već u petak, Zvezdu očekuje još jedno teško gostovanje, ovoga puta ekipi Baskonije.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar