Sport > Košarka

Partizan posle PRODUŽETAKA srušio Monako!

Košarkaški klub Partizan od 20.30h igra susret 12. kola Evrolige protiv ekipe Monaka

Izvor: K1info

Autor: K1info

05/12/2023 > 20:20

podeli vest:

Partizan posle PRODUŽETAKA srušio Monako!
Foto: Starsport


Izabranici Željka Obradovića neće moći da računaju na Kaminskog i Trifunovića, ali je posle mesec dana u rotaciji kapiten Kevin Panter što će dati veliki ofanzivni pogon crno-belima.

Beograđani će pokušati pred svojom publikom da upišu šesti trijumf, dok će ekipa iz Kneževine pokušati da dođe do osmog trijumfa u ovogodišnjem izdanju Evrolige.

Tok meča pratite UŽIVO na našem portalu!

 

UŽIVO!

 

1. četvrtina:

Alen Smailagić je u prvim minutima bio centralna figura napada Partizana. Pravio je problem  igračima Monaka u reketu pri prijemu lopte, tako da su napravljena dva brza faula nad njim. Monako je već nakon nepuna 2 minuta ispunio bonus i ostaje da se vidi da li će to Partizan uspeti da eksploatiše i u kojoj meri. Nakon Alena, Bruno Kaboklo se istakao veoma važnim ofanzivnim skokovima iz kojih je Partizan gradio sekundarne napade iz kojih je pogađao. Kevin Panter je posle prvog promašaja svaki šut pretvorio u poene i Partizan odlazi na 11:2! Trener Monaka, Saša Obradović bio je prinuđen da zatraži tajm-aut, koji se pokazao veoma uspešnim jer je Monako vezao pet poena i smanjio na 11:7. Partizan ne uspeva apsolutno nikako da pronađe ritam u napadu, s druge strane Monako to kažnjava i prvi put gosti vode rezultatom 13:12! Monako nije uspeo da iskoristi svoj poslednji napad u prvoj četvrtini i Partizan u sledeću četvrtinu ulazi sa prednošću 16:13

 

2. četvrtina:

Bivši NBA as, Kemba Voker, otvara drugu četvrtinu trojkom, Partizan pokušava da pronađe ofanzivni ritam preko Avramovića, ali Aleksa ne uspeva da pogodi trojku iz ćoška i Željko Obradović, nezadovoljan onime što vidi, traži tajm-aut. Nakon prekida, Tristan Vukčević ostaje sam na vrhu kapice ali ne pogađa, da bi zatim Ponitka napravio izuzetno loš faul pri šutu igrača Monaka uz dodatno slobodno bacanje. Monako u ovom momentu vodi 23:20! Trener crno-belih vraća u igru Bruna Kabokla i Kevina Pantera koji odmah donose prevagu u napadu i prave seriju 5-0 za rezultat 25:25. Tristan Vukčević vezuje par lošijih poteza, Željko ga izvodi iz igre, ali se Partizan i dalje muči u napadu. Promašuju zicere sa poludistance, a sa druge strane Monako uspeva da veže poene i kazni greške u igri Partizana, tako da Monako vodi 31:25 na 3 minuta do kraja druge četvrtine. U momentima kada se Partizan izuzetno mučio u napadu, glavnu napadačku ulogu je preuzeo na sebe Džejms Naneli i u dva napada vezao 5 poena, tako da Partizan prilazi na 1 poen zaostatka na minut i po do kraja. Poslednji šut je promašio Majk Džejms, tako da se ide na poluvreme rezultatom 35:32 za Monako.

 

POLUVREME

 

3. četvrtina:

Smailagić otvara 3/4 svojim poenima kao što je to učinio i u prvom periodu. Međutim ekipa Monaka je sjajno otvorila ovu četvrtinu lakim poenima Džejmsa i Motiejunasa. Naneli pogađa izuzetno bitnu trojku iz ćoška u momentu kada je Monako pretio da pobegne na osetniju razliku. Kevin Panter pogađa trojku uz faul Lojda za vođstvo crno-belih 43:41! Motiejunas ponovo pogađa trojku u poslednjim sekundama i to u momentu kada se činilo da će se Partizan odbraniti od napada Monaka i tom trojkom vraća prednost na stranu Monaka. Na manje od 3 minuta do kraja četvrtine vidimo konstantnu rezultatsku klackalicu, gde ni jedan ni drugi tim nisu u stanju da odu na više od jednog poseda prednosti. Igrači Partizana su imali novi napad ali su čak tri puta promašili otvorene šuteve, da bi isto to s druge strane uradio i Monako. Na kraju 3/4 rezutat je 51:51!

 

4. četvrtina:

Pi-Džej Doužer je pogodio izuzetno težak šut na isteku prvog napada, da bi s druge strane Majk Džejms uspeo iskusno da iznudi faul Džejmsa Nanelija na šutu i pogodio oba slobodna bacanja. Danilo Anđušić i Doužer prave seriju 5-0 za Partizan i sada crno-beli vode 58:53 tako da je Saša Obradović prinuđen da zatraži tajm-aut. Danilo Anđušić je uspeo da iznudi još jedan faul Majka Džejmsa koji je zbog prigovora dobio tehničku! Monako nema rešenja u napadu, Majk Džejms pokušava da izraste u heroja i na silu forsira neke šuteve koji ne ulaze, ali zato uspeva da pronađe svoje saigrače koji se odlično snalaze u reketu i poentiraju. Partizan je vezao nekoliko promašaja i skoro svaki napad je završio pokušajima u poslednjoj sekundi koji nisu ušli, tako da je Željko Obradović prinuđen da zatraži tajm-aut. I nakon pauze Partizan se muči u napadu i jedno Kevin Panter uspeva da pronađe poene i to sa linije penala, dok sa druge strane Majk Džejms pogađa jednu neverovatnu trojku koja je ušla kroz obruč posle odbitka i time su smanjili rezultat na 65:64. Naneli je promašio jedno slobodno bacanje, dok je sa druge strane Motiejunas u kontri pogodio horog u jednom mis-meču i tako poravnao rezultat na 66:66. Ulazi se u dramatičnu završnicu na nešto više od minut i po do kraja. Bruno Kaboklo je ključna figura u poslednja tri napada Partizana i u dva navrata je bio polovičan sa linije penala, ali je odigrao uz Pi-Džej Dužera sjajnu rolu u odbrani i Partizan je na +4 na 22 sekunde do kraja utakmice! Majk Džejms pogađa neverovatnu trojku za Monako, međutim Naneli biva fauliran u kontri, pogađa oba slobodna bacanja i Partizan je na +3 na 10 sekundi do kraja! Majk Džejms PONOVO pogađa trojku i poravnava rezultat na 72:72 samo 2 sekunde pre kraja! 

 

Igraće se PRODUŽECI!

 

*PRODUŽETAK:

Doužer je u prvom napadu iznudio faul i pogodio jedno slobodno bacanje, dok je pomalo zaboravljeni Motiejunas jednim sjajnim horogom pogodio iz reketa za Monako. Kevin Panter pogađa IZUZETNO bitnu trojku za prednost crno-belih, ali ponovo Motiejunas drži Monako na minimalnom zaostatku. Bruno Kaboklo dobija petu ličnu grešku, a da stvar bude gora, odmah zatim sviraju Alenu Smailagiću faul u napadu! Doužer pogađa jedno slobodno bacanje, a sa druge strane Motiejunas promašuje jedan zicer levom rukom i lopta je za Partizan! Motiejunas pravi nesportsku ličnu grešku i Partizan pri rezultatu 85:83 ima dva slobodna bacanja i loptu sa strane! Smailagić pogađa oba slobodna bacanja i Partizan bi ovu utakmicu trebao da privede kraju. Džejms šalje Nanelija na liniju za slobodna bacanja, Naneli pogađa oba i REŠAVA MEČ!

 

89:85 PARTIZAN ODNOSI POBEDU!

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar