Sport > Košarka

Partizan demolirao FMP

Košarkaši Partizana ostvarili su najubedljiviju pobedu ove sezone na uvek teškom gostovanju.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

02/12/2023 > 22:44

podeli vest:

Partizan demolirao FMP
Foto: Starsport


Košarkaši Partiazana pobedili su na gostovanju u Železniku ekipu FMP-a sa 105:61 u okviru 10. kola Aba lige. Već posle prvog poluvremena je bilo jasno ko će doći do pobede, pošto su crno beli nakon 2/4 vodili sa 53-19. Do kraja utakmice rezultat je samo rastao u plus što se izabranika Željka Obradovića tiče, a ona je maksimalno iznosila u jednom trenutku i 51 poen prednosti! Na kraju su domaći igrači uspeli da ublaže malo poraz.

Šestorica igrača u redovima pobednika su bili dvocifreni, a vredi istaći partije dvojice centara Balše Koprivice i Bruna Kabokla, obojica su ostvarili dabl dabl učinak. Koprivica je meč završio sa 16 poena i 10 skokova, dok je Kaboklo imao učinak od 11 poena i 10 skokova. Tristan Vukčević je takođe bio vrlo dobar sa 16 postignutih poena.

U redovima poražene ekipe, najefikasniji je bio Balša Živanović sa 12 poena. Za crno bele sledi duplo kolo u Evroligi pa u Beogradsku arenu dolazi Studentski Centar, dok će FMP u sledećem kolu na gostovanje u Podgoricu ekipi Budućnosti. 

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar