Sport > Košarka

Nikola JOKIĆ ušao u NBA ISTORIJU: Nastavlja da OBARA REKORDE

Jokiću je ovo bio čak deseti meč u najjačoj ligi na svetu u kome je imao 30 ili više poena, 15 ili više skokova i 10 ili više asistencija

Izvor: K1info/novosti.rs

14/11/2023 > 19:09

podeli vest:

Nikola JOKIĆ ušao u NBA ISTORIJU: Nastavlja da OBARA REKORDE
Foto: Tanjug/AP


Nikola Jokić i Denver nagetsi, kao aktuelni NBA šampioni, imaju samo dva poraza u prvih deset utakmica sezone u kojoj pokušavaju da odbrane titulu, a minuli izgubljeni meč doneo je i nešto nesvakidašnje.

Naime, nakon što je Denver izgubio od Hjustona i pored fantastičnog Jokićevog izdanja, a bio je to treći meč u kome nagetsi igraju bez svog primarnog organizatora igre i Srbinove "desne ruke", Džamala Mareja (koji će propustiti još dve, tri sedmice košarkaških aktivnosti zbog povrede), klub iz Kolorada može da se podiči da je srpski as još jednom ispisao stranice NBA istorije.

Naime, Jokiću je ovo bio čak deseti meč u najjačoj ligi na svetu u kome je imao 30 ili više poena, 15 ili više skokova i 10 ili više asistencija.

Takvih deset mečeva su u svojim karijerama, od hiljada košarkaša, ostvarila do sada samo dvojica - legendarni NBA asovi Vilt Čembrlen i Oskar Robertson.

Priliku za nove bravure Jokić će imati u noći između utorka i srede protiv Los Anđeles Klipersa koji se još "traže" od dovođenja Džejmsa Hardena, a onda Denver kreće na turneju na kojoj će od subote do subote odigrati čak pet mečeva.

Inače, Harden je stigao u Kliperse da im podigne šampionske ambicije, što i bez njega ne bi trebalo da je problem jer su u timu asovi kao što su Kavai Lenard, Pol Džordž i Rasel Vestbruk, no od dolaska čuvene "brade" iz Filadelfije, tim iz Los Anđelesa je izgubio četiri meča u nizu. Džejms Harden je, pritom, prosečno ubacivao samo 13,5 poena.

Ostavite komentar