Sport > Košarka

OBJAVLJENE SLIKE napadnutih novinara u Zadru: Policija nastavlja AKCIJU PRIVOĐENJA

Meč će se odigrati prema prvobitnom planu, od 17 časova u dvorani Krešimir Ćosić, pred punim tribinama

Izvor: K1info/Tanjug

12/11/2023 > 14:31

podeli vest:

OBJAVLJENE SLIKE napadnutih novinara u Zadru: Policija nastavlja AKCIJU PRIVOĐENJA
Foto: Starsport


Dvojica novinara, član Upravnog odbora košarkaškog kluba Crvena zvezda i prijatelj kluba napadnuti su u Zadru u subotu uveče. Postoje informacije da su članovi Zvezdine delegacije po dolasku iz Barselone u Zadar "tipovani" od trenutka kad su stigli u Hrvatsku.

Zadobili su telesne povrede u napadu vandala, a dan kasnije se pojavljuju novi detalji dva odvojena incidenta u hrvatskom gradu.

Napadnuti su najpre novinari ispred svog hotela oko 18.30, iako, prema navodima ljudi iz Zvezde, oni nisu imali nikakva obeležja, niti su na bilo koji način provocirali. Napadači su im navodno prišli uz povik: „Gde ste četnici“.

Njihove fotografije prikazane su u programu televizije Prva, a kasnije su počele da se pojavljuju i na društvenim mrežama i imaju kopče od zadobijenih povreda. ABA liga se i oglasila između subote i nedelje i osudila ovaj incident, a isto je uradio i klub Zadar.

Član UO Zvezde i prijatelj kluba pretučeni su nakon toga oko 20 sati i 15 minuta i njih su maskirani huligani oborili na zemlju i šutirali ih. Sreća u nesreći je da im nisu polomljena rebra.

Iz kluba sa Malog Kalemegdana su se zbog ovog incidenta dva puta oglašavali saopštenjima, tražeći od ABA lige reakciju i da se utakmica Zvezde i Zadra igra pred praznim tribinama.

Deo razloga za takav zahtev bila je i najava navijačke grupe „Tornado“ koja je osmog novembra zapretila da bi ovako nešto moglo da se desi.

Policija nastavila privođenja

U Zadru je danas na ispitivanje privedeno još nekoliko osoba koje bi mogle biti povezane s napadima na novinare portala "Mozzart Sport" i člana uprave Košarkaškokg kluba Crvena zvezda, prenela je hrvatska agencija Hina.

To je Hini potvrdila portparolka zadarske policije Ivana Grbin, koja je istakla da su ranije već privedene dve osobe.

Grbin nije htela da precizira o kom se tačno broju privedenih radi. Dodala je i da su se incidenti dogodili u širem središtu grada, u naselju Voštarnica i na Bulevaru, a napadnuti su zadobili lakše telesne povrede.

Meč će se odigrati prema prvobitnom planu, u nedelju od 17 časova u dvorani Krešimir Ćosić, a iako je Zvezda tražila da se utakmica igra pred praznim tribinama to se neće desiti.

Ostavite komentar