Sport > Košarka

SAd je i ZVANIČNO: Makabi kao DOMAĆIN u Beogradu za mečeve Evrolige

Makabi će prvu domaću utakmicu igrati protiv Bajerna 9. novembra

Izvor: K1info/telegraf.rs

24/10/2023 > 22:01

podeli vest:

SAd je i ZVANIČNO: Makabi kao DOMAĆIN u Beogradu za mečeve Evrolige
Foto: printscreen/youtube/Euroleaguebasketball


Košarkaši Makabija iz Tel Aviva igraće kao domaćini svoje naredne mečeve u Evorligi u Srbiji, i to u hali "Aleksandar Nikolić" u Beogradu, odlučeno je na današnjem sastanku u Istanbulu.

Naime, akcionari Evrolige su se složili da će Makabi igrati sve svoje naredne domaće utakmice u glavnom gradu Srbije.

Makabi će prvu domaću utakmicu igrati protiv Bajerna 9. novembra. Utakmica šestog kola Makabija sa Real Madridom, koja je prvobitno bila zakazana za 2. novembar, odložena je i odigraće se u kasnijem terminu.

Ova odluka je doneta zbog nemogućnosti održavanja utakmica u Tel Avivu usled bezbednosnih problema proisteklih iz aktuelnog oružanog konflikta u tom regionu.

Makabi je dobio podršku gradske opštine Beograd i Vlade Srbije i vodiće razgovore o neophodnim bezbednosnim merama koje će štititi integritet svih pojedinaca, što ostaje apsolutni prioritet za Evroligu i njene klubove. Pomenute bezbednosne mere će biti predočene kancelariji Evrolige i ostalim timovima na pregled.

Evroliga (EB) je zatražila od Hapoelq da pronađe alternativnu arenu van Izraela za održavanje svojih narednih domaćih utakmica u Eurokupu.

EB će nastaviti da prati razvoj situacije, ostajući u kontaktu sa svim relevantnim stranama, i obavestiće o eventualnim izmenama u vezi sa gorenavedenim odlukama ako bude potrebno.

Ostavite komentar