Sport > Košarka

ŠOK u Hali sportova: Mega SAVLADALA Partizan AUTOKOŠEM u POSLEDNJOJ SEKUNDI

Košarkaši Mege savladali su Partizan rezultatom 88:86 u četvortom kolu ABA lige

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/10/2023 > 22:33

podeli vest:

ŠOK u Hali sportova: Mega SAVLADALA Partizan AUTOKOŠEM u POSLEDNJOJ SEKUNDI
Foto: Starsport


Košarkaši Mege napravili su senzaciju i savladali igrače Partizana u meču četvrtog kola ABA lige rezultatom 88:86. Veliko iznenađenje dočekalo nas je još u prvoj deonici utakmice Mege i Partizana.

Najmlađa ekipa ABA lige je napravila senzaciju na samom startu, ranom prednošću od 11 poena razlike. Prvi se upisao Topić, a pratio ga je i Đurišić. Ipak, ono što je učinilo ovu ekipu tako moćnom jeste fantastična odbrana, gde su timski kvalitetnim kretnjama i dobrom komunikacijom u potpunosti zatvorili Partizanovu kreaciju.

Foto: Starsport

 

Nisu iz Mege popustili niti u jednom trenutku druge deonice, izvanrednom odbranom su uspeli da odseku Kevina Pantera, koji više ni u skok-šutu nije pravio nikakvu prednost. Odlično trče kontranapade celo poluvreme, a u pozicionim napadima iz pika lako pronalaze rešenja.

Na sve to se ostali igrači se kreću vrhunski i uspevaju da ostanu sami na raznim pozicijama na terenu. Partizan je sa vremena na vreme pokušavao da podigne nivo igre, ali reakcija Mege je uvek bila tu zabranjujući protivniku da zaigra bolje na nekom talasu energije.

Foto: Starsport

 

Partizan je ušao u petu brzinu u trećoj deonici i pokušao da se vrati, ali Mega je pokazala da je ozbiljan tim i uspeli su da se održe na bezbednom odstojanju. U ovoj deonici se razgoropadio Kaminski, koji je uspeo da dođe do 15. poena u tom krenutku.

Poslednja deonica je donela pravu košarku i senzaciju. Partizan se vratio u egal na 18 sekundi pre kraja, a onda se desilo ono šo se ne viđa ćesto - Trifunović je autokošem rešio meč.

Ostavite komentar