Sport > Košarka

ZVEZDA KASNO UPALILA MOTORE: Prvo poluvreme kobno za crveno-bele, Virtus slavio u Bolonji

Loša igra u prvom delu meča odlučila je pobednika

Izvor: K1info

20/10/2023 > 22:39

podeli vest:

ZVEZDA KASNO UPALILA MOTORE: Prvo poluvreme kobno za crveno-bele, Virtus slavio u Bolonji
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Virtusa u Bolonji rezultatom 85:79 u utakmici 4. kola Evrolige

Zvezda je zabeležila i treći uztastopni poraz iam skor 1-3 , dok je Virtus zabeležio treću uzastopnu pobedu iterenutno je na 3-1

Domaća ekipa odlično je otvorila utakmicu. Dve trojke Belinelija i koš iz reketa Šengelije bili su dovoljni da domaći veću trećem minutu povedu sa 8:2.

Nakon toga usledila je mini serija Crvene zvezde. Bolomboj je pogodio za dva, a onda je Nedović u kontri postigao pogodak. Imala je Zvezda u tim trenucima dva bacanja, ali je Davidovac bio neprecizan, a nakon njega, Nedović polovičan.

Foto: Starsport

 

Već u devetom minut pogocima Šengelije i Pajole Virtus je imao dvocifrenu prednost 21:11.

Šut za tri je bio katastrofalan (0/6), pa je prva četvrtina završena 26:15.

Drugu deonicu prvog dela igre bolje je otvorila Crvena zvezda koja je napravila mini seriju 5:0.

Najpre sjajna asistencij Teodosića za Mitrovića, a onda prva trojka Zvezde konačno iz desetog pokušaja, Hanga 26:20. To je upalilo lampicu domaćih, pa su zatražili tajm-aut.

 

 

Nakon tajm-auta mini serija domaćih od 8:0, pa je Ivanović primoran da zove pauzu.

Serija Virtusa je nastavljena, 12:0, a prekinuo ju je Bolomboj. I u ovoj četvrtini Šengelija je nezaustavljiv. U 17. minutu rezultat je dvocifren 40:26.

Davidovac i Nejpir su za trenutak smanjili ispod 10 poena razlike, ali se na poluvreme otišlo sa dvocifrenom prednošću domaćih, 44:33.

Drugo poluvreme krenuli su crveno-beli bolje, pa su smanjili prednost u 22. minutu na jednocifrenu, trojkom Branka Lazića 46:38. Ali nisu dugo čekali domaći, pa je već u sledećem napadu Kordinije vrati dvocifrenu prednost domaćinu.

Nakon toga Belineli trojkom donosi još veću prednost Virtusu.Mitrović i Nejpir su imali svoju rolu u dva napada pa je Zvezda ponovo uspela da smanji na osma poena zaostatka (52:44).

Belineli tri minuta do kraja četvrtine pogađa trojku, a onda i Heket gađa za tri. Odlepio se domaćin ponovo i to na +15. A onda na scenu stupa Nejpir koji je u poslednjem minutu vezao dve trojke, a zatim krade loptu i pogađa uz zvuk sirene za 62:55 na kraju treće četvrtine.

 

 

Poslednja deonica donosi novu klackalicu i ponovnu dvocifrenu razliku za domaće. Lundberg pogađa trojku, ali je vraća Nejpir.

A onda sledi mini serija Zvezde, Pogađa Bolomboj, a onda i Hanga. (73:64).

Džordan Miki je nakon ofanzivnog skoka pogodio, a onda ponovo Šabaz Nejpir. Mitrović potom pogađa iz faul. Pa se u poslednja dva minuta ušlo u neizvesnu završnicu 75:69.

Heket je potom za domaće bio polovičan sa penala, a Teodosić bivšem klubu "sipa" trojku i Zvezda prilazi na -4.

Poslednji minut je doneo dramu. Heket pogađa iz reketa za +6, a onda pravi nesportski aul na Nejpiru koji pogađa oba bacanja (78:74).

Međutim Zvezda gubi loptu. Kordinije pogađa oba bacanja 80:74. Nejpir pogađa za tri 80:77.

Pajola siguran sa penala 82:77. Potom Nejpir iz prodora 82:79. Kordinije rešava sve dileme 85:79

Najefikasniji igrač u Virtusu bio je Tornike Šengelija sa 19 poena, 15 je dao Belineli, 13 Džordan Miki, Isaija Kordinije 11, a po 10 Alesandro Pajola i Ife Lundberg.

Srpski reprezentativac Dobrić je postigao dva poena za 11 minuta na terenu.

Crvenu zvezdu je predvodio Šabaz Nejpir sa 23 poena, Luka Mitrović je dao 14, a Adam Hanga 11. Džoel Bolomboj je imao osam poena i devet skokova.

Ostavite komentar