Sport > Košarka

Hrvatski trener ACO PETROVIĆ SE PITA: Šta ako Crvena zvezda i Partizan STVARNO NAPUSTE ABA ligu?

Recimo da Zvezda i Partizan dobiju A licencu Evrolige. Koliko bi trajali svi drugi srpski klubovi u takmičenjima pod okriljem FIBA?

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/09/2023 > 14:10

podeli vest:

Hrvatski trener ACO PETROVIĆ SE PITA: Šta ako Crvena zvezda i Partizan STVARNO NAPUSTE ABA ligu?
Foto: Starsport


Posle gostovanja selektora reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića, na RTS-u i njegove priče o jačanju srpske lige, podigla i prašina oko eventualnog napuštanja ABA, a sve u sklopu što boljeg takmičenja u KLS.

Praktično, čak je i KLS sam najavio da će osnažiti takmičenje u bliskoj budućnosti, što znači da će morati da učestvuju i Zvezda i Partizan, što je još više otvorilo važno pitanje - da li je isplativo napustiti ABA ligu?

Tim povodom oglasio se i bivši hrvatski košarkaš i uspešni trener Aco Petrović, koji je pokušao da objasni do čega bi onda došlo.

- Postoji jedna hipotetska pretpostavka vezana za izlazak Srbije iz ABA lige. Recimo da Zvezda i Partizan dobiju A licencu Evrolige. Koliko bi trajali svi drugi srpski klubovi u takmičenjima pod okriljem FIBA? Nedelju, dve, mesec? Pa imate bar 30 klubova sa budžetima većim od 5.000.000 - upitao je Aco Petrović, da bi sam i dao odgovor.

- A onda bi sledećih sedam, osam meseci ti klubovi imali jednu utakmicu srpskog prvenstva nedeljno, što je premalo za ozbiljnije projekte!

Ostavite komentar