Sport > Košarka

PEŠIĆ pred FINALE: EMOTIVNO sam vezan za svoju EKIPU, očekivao sam NEMAČKU u FINALU Mundobasketa

Selektor je odlučan i veruje u pobedu

Izvor: K1info/kurir.rs

09/09/2023 > 15:35

podeli vest:

PEŠIĆ pred FINALE: EMOTIVNO sam vezan za svoju EKIPU, očekivao sam NEMAČKU u FINALU Mundobasketa
Foto: Starsport


Svetislav Pešić obratio se Srbiji pred finale Mundobasketa (nedelja, 14.40). Izuzetno emotivno pričao je selektor, posebno kada bi pominjao momke koji nose dres naše reprezentacije.

Za početak priča o Nemačkoj, našem rivalu u finalu.

- Verovatno to niko do sada nije očekivao, ali mi smo očekivali. Očekivao sam Nemačku u finalu, jer je uz nas prikazala najviše na ovom prvenstvu. Ako jedna ekipa dobije Ameriku i vodi od početka do kraja, to znači da taj protivnik zaslužuje maksimalni pristup tokom svih 40 minuta... Dve dobre ekipe, kvalitetne, siguran sam da će to biti pravo finale - rekao je Pešić.

 

Da li smo u predonosti iz razloga što vi sigurno bolje poznajete Nemačku...

- To ćemo da vidimo sutra. Teško je sada iz ove perspektive. Videćemo da li je to prednost. Pravo da vam kažem više se bavim mojim igračima da im pomognem da se mentalno i taktički pripreme za ovaj meč. Nemačka je borbena ekipa, imaju igrače kod kojih nema predaje. Borbu su pretvorili u jedan kvalitet.

Foto: Starsport

 

Pešić je Nemcima doneo zlato 1993. godine, ali je posle nekoliko reči o tome, prešao na Srbiju.

- Doneo sam im mnogo više od tog zlata, ali doneli su i oni meni. Postao sam tamo pravi trener. Emotivno vam vezan za ovu moju ekipu, sve bolje se poznajemo iz dana u dan. Ne bih govorio o profesionalnom odnosu, nego koliko ova ekipa i momci imaju želju da sarađujemo... - rekao je Pešić.

Košarkaši Srbije igraju fantastično odbranu na ovom turniru. Nema sumnje da će se u tom segmentu igre odlučivati.

- Ključ je pre svega odbrana, i tu nema nikakvih dilema. Pokazali smo da iz odbrane možemo da kreiramo napad i tranziciju. Do sad smo vodeći u smislu poena koje postižemo u tranziciji. Nemamo tu visinu i fiziku koju imaju Nemci jer su na svim pozicijama zaista snažni, ali imamo nešto što nas karakteriše, a to je da imamo kvalitet predviđanja i da dobro čitamo situaciju. To je košarkaška inteligencija, ali inteligencija bez borbenosti i zalaganja ne pomaže.

Na kraju, selektor Orlova je rekao još koju reč i o dobrom spavanju pre utakmice.

- Poslednja je utakmica, nema više. Igrači se ni do sad nisu žalili. Poslednja utakmica, poslednje veče, dobro spavanje, dobra priprema i to je to - zaključio je Svetislav Pešić.

Ostavite komentar