Sport > Košarka

FINALE je uspeh, ali NIJE TO TO: Aleksa DOKTOR ODBRANE Avramović objasnio da ORLOVI imaju jednu ZLATNU ŽELJU

U finalu Svetskog prvenstva Srbija će igrati protiv selekcije Nemačke koja je neporažena u dosadašnjem delu turnira

Izvor: K1info/rts.rs

08/09/2023 > 23:01

podeli vest:

FINALE je uspeh, ali NIJE TO TO: Aleksa DOKTOR ODBRANE Avramović objasnio da ORLOVI imaju jednu ZLATNU ŽELJU
Foto: Starsport


Košarkaši Srbije plasirali su se u finale Svetskog prvenstva posle trijumfa nad Kanadom. Reprezentativac Srbije Aleksa Doktor Odbrane Avramović je emisiji "Oko" na RTS-u rekao da je svestan da je reprezentacija plasmanom u finale napravila veliki uspeh, ali i da igrači žele da pobede Nemačku.

- Mislim da je ključ utakmice bio timski rad. Svako je radio svoj deo posla - rekao je Avramović govoreći o polufinalnom meču protiv momaka iz Zemlje javorovog lista. 

On je tokom prvenstva igrao veoma dobro, pogotovo u defanzivi. Na meču protiv Kanade upisao je 10 poena i dva puta protivnicima oduzeo loptu.

- Ne bih sebe isticao, ja sam deo tima. Bitan sam koliko i ostalih 11 igrača. To je nešto što radim tokom cele karijere - rekao je on.

U finalu Svetskog prvenstva Srbija će igrati protiv selekcije Nemačke koja je neporažena u dosadašnjem delu turnira.

- Čim su nepobedivi tokom turnira, pokazali su da su pravi tim, kao i mi. Biće pravo finale, neka bolji pobedi. Mi ćemo se spremiti u naredna dva dana. Ovo je za nas veliki uspeh i svi smo srećni. Želimo da pobedimo i još tu jednu utakmicu - rekao je Avramović.

Plejmejker Srbije istakao je da tim Srbije neće imati dan odmora, ali i da igrači nisu umorni.

- Pronaći ćemo energiju i snagu, imamo i želju koja nas hrani, kao i pomisao da možemo biti svetski prvaci. Već smo napravili veliki upspeh i obradovali naciju, ali uvek može još, a to još je potencijalno zlato - rekao je on.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 
Poraz od Italije važan momenat za psihološki podvig

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Željko Rebrača je  čestitao timu Srbije na izborenom finalu Mundobasketa, a zatim istakao da je ključni momenat za psihološko podizanje tima bio poraz od Italije u prvom meču druge faze turnira.

- Ovo su momenti zbog kojih treniraju, rade i žele da dođu u situaciju kao što je ova i da budu u njoj i da sada osvoje. Ovde se stvaraju novi šampioni, novi igrači - rekao je Rebrača.

Kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović bio je jedan od najboljih igrača na terenu. Ubeležio je 23 poena, četiri skoka i tri asistencije protiv Kanade u polufinalu. 

Aleksandar Rašić, strelac prvog koša za reprezentaciju Srbije od osamostaljenja, 2006. godine, istakao je da je Bogdanović pokazao zrelost.

- On nije mlad igrač, dugo igra u kontinuitetu na jako visokom nivou u Partizanu, Evroligi, dugo je u NBA ligi, za reprezentaciju nastupa jako dugo. Mislim da je sad stvarno sazreo. Posle utakmice s Italijom gde je imao loš učinak pri šutu, on je pokazao takvu zrelost, da su sad svi u čudu kako je to, a u stvari to je bilo očekivano od njega - rekao je Rašić.

Novinar Sportskog žurnala Predrag Sarić istakao je važnost iskusnog selektora na klupi Srbije kakav je Svetislav Pešić.

- Kritike koje je Pešić doživeo posle Evropskog prvenstva malo je teže podneo. Ali su ga upravo te kritike i motivisale da bude možda mlađi nego što biologija kaže. U svakom slučaju niko nikad nije sumnjao u njegovo znanje - rekao je Sarić.

 

Ostavite komentar