Sport > Košarka

Narode, Boriša, VOLIMO VAS, sad po MEDALJU: Košarkaši srećni pred polufinale SP

Imamo šansu da se popravimo, bićemo još bolji i spremićemo se dobro, kaže Nikola Jović

Izvor: K1info/Tanjug

05/09/2023 > 13:25

podeli vest:

Narode, Boriša, VOLIMO VAS, sad po MEDALJU: Košarkaši srećni pred polufinale SP
Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila


Košarkaški reprezentativac Srbije Aleksa Avramović izjavio je danas u Manili da je srećan zbog pobede nad Litvanijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva i dodao da je počastvovan što predstavlja svoju zemlju na Mundobasketu.

Srbija je danas izborila plasman u polufinale Mundobasketa, pošto je savladala Litvaniju 87:68. Avramović je na meču sa Litvanijom postigao osam poena i imao je četiri ukradene lopte.

- Poraz je došao u pravo vreme. Udarili smo u zemlju i digli se. Litvanija je u top tri ekipe na turniru, ali neko je morao da ispadne. Pred nama su dva koraka, ušli smo u borbu za medalju. Želimo da obradujemo zemlju, Borišu Simanića, svaki trenutak je za njega. Počastvovan sam što imamo priliku da predstavljam Srbiju. Svako zna šta radi, svako zna svoj posao - rekao je Avramović novinarima posle meča.

Foto: Starsport

Boriša Simanić ostao bez bubrega u Manili

Srbija će u polufinalu SP u petak igrati sa pobednikom duela između Slovenije i Kanade.

- Osećam se fenomenalno. Ja radim ono što radim godinama, nama ovo mnogo znači. Ovo su trenuci za ceo život, pustite nas da sanjamo i da idemo dalje. Mnogo sam srećan što sam u ovoj grupi ljudi. Narode, volimo vas sve, bodrite nas do kraja, a mi ćemo probati da vas obradujemo - zaključio je Avramović.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

Nikola Jović

Košarkaš Srbije Nikola Jović rekao je danas da će ekipa igrati još bolje u nastavku Mundobasketa.

- Sjajan je osećaj i još bolje jer smo svi zajedno pokazali koliko možemo da odigramo i pre svega u odbrani su to svi videli. Mnogo mi je drago zbog momaka jer su zaslužili ovo. Boriša nam je prvi put poslao poruku, pa mu želimo da se oporavi i volimo ga kao brata - kazao je Jović u Manili.

Dodaje da ekipa protiv Italije nije pokazala svoj maksimum.

Foto: Tanjug/AP Photo/Aaron Favila

 

- Ostali smo zajedno. Videlo se posle te utakmice da to nije naš maksimum i to smo pokazali i koliko smo zapravo spremni. Imamo šansu da se popravimo, bićemo još bolji i spremićemo se dobro - zaključio je Jović.

Vanja Marinković je rekao da nacionalna selekcija igra na svoj način sa bilo kojim protivnikom.

- Nama je najbitnije da furamo svoje, u se i u svoje kljuse. Tako je danas bilo. Nije bitno da li su oni ili Ameri. Mi sa svakim igramo isto. Način igre se ne menja - izjavio je Marinković.

Ostavite komentar