Sport > Košarka

ČERUPANJE Orlova pred MUNDOBASKET: Jaramaz i Pokuševski OTPALI sa spiska i tu možda NIJE KRAJ

Zdravstvene probleme u prvoj nedelji priprema ima još košarkaša

Izvor: K1info/Tanjug

31/07/2023 > 18:41

podeli vest:

ČERUPANJE Orlova pred MUNDOBASKET: Jaramaz i Pokuševski OTPALI sa spiska i tu možda NIJE KRAJ
Foto: Starsport


Ognjen Jaramaz i Aleksej Pokuševski definitivno neće igrati za Srbiju na Svetskom prvenstvu, dok su pod znakom pitanja i dalje Alen Smailagić i Uroš Trifunović, saopštio je danas Košarkaški savez Srbije.

Podatke o zdravstvenom stanju reprezentativaca izneo je doktor državnog tima Dragan Radovanović.

- Jaramaz se javio na fakultativne treninge Reprezentacije sa povredom stopala koje je dobio tokom poslednjih utakmica prošle sezone u Bajernu. Posle dijagnostike koju smo uradili utvrđena je definitvna priroda povrede zbog koje Jaramaz nije ni započeo treninge ali je u Kampu u Staroj Pazovi bio na redovnim terapijama. Kako je za saniranje povrede potrebno još neko vreme Jaramaz nije u mogućnosti da ove godine bude sa reprezentacijom na Svetskom prvenstvu. Pokuševski, je dobio povredu ramena na treningu svog kluba, zbog koje se intenzivno leči i rehabilituje u SAD i Atini. Kako je za saniranje povrede i početak treninga sa timom Pokuševskom potrebno još nekoliko nedelja, on nije u mogućnosti da se priključi timu za ovu akciju - istakao je Radovanović.

Zdravstvene probleme u prvoj nedelji priprema imaju i Trifunović i Smailagić, ali je situacija sa njima drugačija i njihov povratak u pun ritam se očekuje uskoro.

- Smailagić se javio na prozivku sa znacima virusne infekcije koja je sad u sanaciji. Očekuju se rezultati završnih ispitivanja i da se on posle toga priključi ekipi u kampu u Staroj Pazovi. Trifunović je tokom čitave klupske sezone povremeno osećao tegobe u stopalu koje su se javile i sad, posle prvog treninga reprezentacije. Uroš trenutno ide na terapije, uz prilagođene kondicione treninge - zaključio je Radovanović.

Ostavite komentar