Sport > Košarka

ŠTA SU REKLI drugi košarkaši, što JOKIĆ i MICIĆ k'o da nisu NAŠI: ZNALI smo mi PRE VAS i imali smo VREMENA da to SVARIMO

Svetsko prvenstvo biće odigrano od 25. avgusta do 10. septembra, a domaćini su Indonezija, Japan i Filipini

Izvor: K1info

24/07/2023 > 21:44

podeli vest:

ŠTA SU REKLI drugi košarkaši, što JOKIĆ i MICIĆ k'o da nisu NAŠI: ZNALI smo mi PRE VAS i imali smo VREMENA da to SVARIMO
Foto: Starsport


Selektor Svetislav Pešić je danas saopštio spisak reprezentacije Srbije za predstojeći Mundobasket. Svetsko prvenstvo počinje 25. avgusta, a naša selekcija predvođena novim kapitenom Bogdanom Bogdanovićem igraće u Manili, gde će se biti odigrana i završnica šampionata.

Kao što se zna, mnogi košarkaši su otkazali selektoru, računajući i uzdanice poput Nikole Jokića i Vasilija Micića, ali, šta je - tu je. Ko je na raspolaganju - taj je i došao, a današnjem okupljanju košarkaša prisustvovali su i novinari. I dok je opšti utisak da je navijačka Srbija baš, baš razočarana, kolege su imale razumevanja za otkaze koliko vam duša ište...

Doskorašnji centar moskovskog CSKA i prva opcija našeg nacionalnog tima na poziciji centra, Nikola Milutinov, bez ikakve tenzije i pritiska dočekuje novi reprezentativni ciklus i posle saopštavanja spiska obratio se novinarima.

Kao i svima, prvo pitanje je bilo možemo li po medalju?

- To je, pred svake pripreme, uvek glavno pitanje, ali biće dosta teško ove godine da se osvoji medalja. Iskreno se nadam da ćemo uspeti u tome, ali ne trebamo da toliko daleko gledamo. Bitno je da kroz pripreme ostanemo zdravi, pa da posle toga idemo korak po korak i nadamo se najboljem.

Kako ističe, ne smeta mu što je pažnja usmerena ka onima koji su otkazali.

- Meni iskreno ne smeta, oni su zaslužili da se priča o njima dosta, pre svega Nikola Jokić, koji nas je predstavio u najboljem svetlu i uradio je mnogo toga za našu državu. Meni iskreno ne smeta ako se o tim ljudima priča, jer oni to zaslužuju.

Zdravstveno stanje je kako treba.

- Zdrav sam, sve je super, imao sam dosta vremena da odmorim posle sezone koju sam nešto ranije završio. Imao sam vremena da odmorim i pripremim se za ove pripreme - zaključio je Nemanja Milutinov.

Nemanja Nedović je jedan od onih koji se našao na širem spisku kandidata i odazvao se pozivu nacionalnog tima.

- Telo mi se oseća dosta dobro, malo je tu mentalni napor prisutan, što je i normalno posle ovako naporne i dugačke sezone, ali dobro. Tu su mlađi igrači koji će nama starijima da daju tu energiju koja je potrebna da se prođe na najbolji mogući način ovo sve - rekao je Nedović.

On će sada biti jedan od lidera ekipe i jedan od najstarijih.

- Nisam ja nešto mnogo glasan na terenu, ali imam određenu odgovornost da im pomognem da se adaptiraju što brže, jer su nam jako bitni. I mnogo je bitno da se oni osećaju komforno da bi mogli da pruže najbolju verziju sebe. Najstariji sam tu, što je onako neverovatno. To sam shvatio danas i malo mi nije bilo dobro, ali uzdam se u njihovu mladalačku energiju da me poguraju i da budem i ja na visokom nivou - kroz osmeh je rekao košarkaš Zvezde.

Srbija ove godine neće računati na neke od najboljih igrača, pre svih na Nikolu Jokića, kao ni na Vasu Micića i Nikolu Kalinića.

- Mi smo znali to malo više pre vas. Imali smo vremena da to svarimo. Svaki od momaka koji nisu tu sa nama, ima svoje određene i dobre razloge zbog kojih nije tu. Nema nikakvih zamerki, oni su naši prijatelji i drugari i to će uvek biti bez obzira na košarku. Okrećemo se ovome što imamo ovde i pokušaćemo da izvučemo maksimum iz toga. Imamo jasan plan i jasan cilj.

Cilj na Mundobasketu?

- To je neki primarni cilj, ali moje mišljenje je da bi sve ovo imalo smisla i ovo odricanje i ovaj deo leta koji odvajamo da budemo tu, mislim da je najbolje vratiti se kući sa medaljom - zaključio je Nemanja Nedović.

Svetsko prvenstvo biće odigrano od 25. avgusta do 10. septembra, a domaćini su Indonezija, Japan i Filipini. Orlovi će igrati u Manili, u grupi B, sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

Ostavite komentar