Sport > Košarka

Šta dobiješ kad NALJUTIŠ JOKIĆA? Istorijska partija Srbina, pao Majami, pao i JOŠ JEDAN REKORD

Džoker "spalio" Majami istorijskim tripl-dablom, Denver na dve pobede od NBA titule

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/06/2023 > 07:00

podeli vest:

Šta dobiješ kad NALJUTIŠ JOKIĆA? Istorijska partija Srbina, pao Majami, pao i JOŠ JEDAN REKORD
Foto: Tanjug/AP


Košarkaši Denvera uspeli su odmah da vrate brejk Majamiju i posle loše partije u drugoj utakmici izdominiraju u trećoj za vođstvo od 2:1 u seriji - 109:94.

Lako je Nagetsima da budu sjajni na terenu kada su Nikola Jokić i Džamal Marej u elementu, što se posebno odnosi na Srbina koji je nastavio da ruši granice istorije NBA lige.

Jokić je meč završio sa 32 poena, 21 skok i 10 asistencija i tako postao je prvi igrač u NBA finalima koji je imao učinak 30-20-10. Zanimljivo, to mu je treći put u karijeri, drugi put u ovom plej-ofu. Marej je, opet, ostvario učinak od 34 poena, 10 asistencija i 10 skokova.

Bio je to Jokićev 10. tripl-dabl u ovom plej-ofu, a Denver je konačno igrao onako kao što se i očekivalo - iz reketa. Iskoristili su visinu u odnosu na Majami čiji igrači nisu imali sjajan šut za tri poena. S druge strane, Nagetsi nisu ni "silovali" te šuteve.

 

Denver je pitanje pobednika rešio na početku poslednje deonice, kada su na krilima Kristijana Brauna, rukija koji je bio iks faktor, otišli na +21 u 41. minutu (93:72). Jeste se Majami vratio u jednom trenutku, ali prednost je bila ogromna za onaj čuveni preokret Vreline na koji smo navikli u ovim poslednjim deonicama ovogodišnjeg plej-ofa.

Kris Braun je ubacio 15 poena, dok je Aron Gordon imao 11 i njih dvojica su jedini bili dvocifreni kod Nagetsa. S druge strane, Batler je ubacio 28 poena, a Bam Adebajo je dodao 22 poena i 17 skokova kada je u pitanju Majami.

Ostavite komentar