Sport > Košarka

NIKO NIKAD KAO NIKOLA: Jokić razmontirao Majami i usput OBORIO JOŠ NEKE REKORDE

Ekipa našeg Nikole Jokića uspela je da više nego sigurno zabeleži trijumf na svom parketu u prvom meču finalne serije NBA lige - 104:93

Izvor: K1info

02/06/2023 > 06:50

podeli vest:

NIKO NIKAD KAO NIKOLA: Jokić razmontirao Majami i usput OBORIO JOŠ NEKE REKORDE
Foto: Tanjug/AP


Nije moglo da počne bolje za Nikolu Jokića– nije moglo da počne sigurnije! Izabranici Majka Melouna već u prvoj utakmici velikog finala najjače lige sveta poslali su jasnu poruku protivniku – žele da se ovo završi što pre.

Košarkaši Denver Nagetsa još jednom su pokazali zašto u ovom trenutku važe za najbolju ekipu u ligi.

Ekipa našeg Nikole Jokića uspela je da više nego sigurno zabeleži trijumf na svom parketu u prvom meču finalne serije NBA lige - 104:93.

Denver nijednog trenutka nije dovodio u pitanje svoj trijumf na startu serije, dok Majami osim sa 5:4 i 7:6 nijednom nije vodio. Uglavnom je to bio dvocifren zaostatak, pa čak i kada su nekim serijama prilazili blizu Nikola Jokić je poenima ili asistencijama sve to odbijao.

Jokić je već na poluvremenu ušao u istoriju NBA lige, bio je neverovatan kada su u pitanju asistencije, dok je meč završio sa novim tripl-dabl učinkom, svojim devetim u plej-of seriji: 27 poena, 14 asistencija i 10 skokova.

Ovo je ujedno i prvi put posle 21 godinu, odnosno od Džejsona Kida, da je neko tripl-dablom debitovao u finalnoj seriji - dok je Jokić sa 14 asistenicja i na taj način ušao u istoriju. Postao je centar sa najviše tačnih dodavanja u finalu, ali i uopšte na debiju u finalu.

Džamal Marej je imao 26 poena i 10 skokova, Aron Gordon je stao na 16, Majkl Porter je imao 14 poena i 12 skokova, dok je Brus Braun takođe bio dvocifren sa 10 poena.

Kada je u pitanju Majami, Bam Adebajo je imao 26 poena i 12 skokova, Gejb Vinsent 19 poena, Hajsmit 18, a Džimi Batler skromnih 13 poena i po sedam skokova i asistencija. Priliku da uđe u igru imao je i srpski košarkaš Nikola Jović koji je zabeležio jedan skok.

Ostavite komentar