Sport > Košarka

Nikola JOKIĆ je REVOLUCIONAR, genije, kao što su bili Džordan i Brajant: Odzvanjaju reči bivšeg NBA stara

Dražen i Divac su mnogo ranije otišli, već u moje vreme bilo lako doći do NBA, jer si sve morao ispočetka - kaže bivši košarkaš

Izvor: K1info

03/06/2023 > 19:30

podeli vest:

Nikola JOKIĆ je REVOLUCIONAR, genije, kao što su bili Džordan i Brajant: Odzvanjaju reči bivšeg NBA stara
Foto: Tanjug/AP


Nikola Jokić vodio je Denver do prve pobede u finalu NBA lige sa Majamijem. Upisao je tripl - dabl i oborio rekord star 25 godina, kao igrač koji je u prvom poluvremenu imao deset asistencija na svom debiju u finalu.

Željko Rebrača, gostujući u emisiji Vikend specijal na televiziji K1, kaže da je Nikola Jokić genije, koji po njemu, trenutno nema konkurenciju u NBA ligi.

- On je genije, revolucionaran je. Kao što su ranije bili Lari Bird, Medžik Džonson, Majkl Džordan, Kobi Brajant i drugi, on isto tako unosi neku novinu. Ima uticaj na igru, poseban je. Treba da budemo ponosni na njega - kaže Željko i dodaje da Jokić nije dovoljno medijski propraćen, iako je među najboljim igračima sveta.

Foto: K1 TV screenshot

 

- On je u ekipi koja nije nešto medijski propraćena i poslednjih godina ne žele da mu daju tu kredibilnost, koju on zauslužuje. Prvo jer nije sa njihovih prostora, a drugo igra neku košarku koja njima nije poznata. Za mene koji sam se bavio profesionalno bavio košarkom, on je na nivou igrača koje sam spomenuo - dodao je naš proslavljeni reprezentativac.

Željko ističe, da Nikola svoju veličinu pokazuje i načinom na koji vodi tim.

- Pod stresom i pritisom donosi odluke i on vidi utakmicu mnogo ranije, dve sekunde pre nego što se desi, tako da je stvarno neverovatan i poseban - kaže bivši košarkaš i dodaje da je današnja košarka u NBA ligi mnogo drugačija od vremena kada su on, Divac i Dražen Petrović igrali.

- Dražen i Divac su mnogo ranije otišli, već kada sam ja dolazio nije bilo lako doći do NBA, jer si sve morao ispočetka. Kasnije se evropska košarka, mnogo približila, a to je dokaz i kada smo 2004. godine, dobili Dream team. Igrali smo sve bolje. Sada je mnogo lakše, jer se drugačije igra. Ne toliko agresivno i snažno u tim duelima, već na broj poena, trči se, šutira se više za tri poena. To vidimo i po Jokiću, koji može da šutne spolja, za tri poena, da doda, da igra svuda, on je stvarno univerzalan.

Rebrača smatra da u NBA finalu niko ne može da zaustavi našeg reprezentativca

- Niko do sada nije dešifrovao kako njega neko može da brani. Ako ne daje poene on razigrava, tako da ja zaista ne vidim ko bi mogao da ga zadrži u tom finalu. Igrači oko njega su mnogo bolji i razigraniji, kada igraju pored njega – zaključio je Željko Rebrača u emisiji Vikend specijal na televiziji K1.

Ostavite komentar