Sport > Košarka

OBRNI, OKRENI Jokić je THE BEST: Denver "počistio" Lejkerse sa 4:0 za FINALE NBA

Istorijski uspeh napravili su izabranici Majka Melouna, prvi put u istoriji franšize tim iz Kolorada igraće u velikom finalu

Izvor: K1info/Sportal.rs

23/05/2023 > 06:58

podeli vest:

OBRNI, OKRENI Jokić je THE BEST:  Denver "počistio" Lejkerse sa 4:0 za FINALE NBA
Foto: Tanjug/AP


Denver Nagetsi savladali su Lejkerse u četvrtoj utakmici finala zapadne konferencije (113:111) i tako se plasirali u veliko finale NBA lige.

Istorijski uspeh napravili su izabranici Majka Melouna. Po prvi put u istoriji franšize tim iz Kolorada igraće u velikom finalu, a najveće zasluge za to idu Nikoli Jokiću.

Iako je na svakom meču bio najbolji pojedinac Denvera, ovaj put Jokić je i poenterski predvodio svoju ekipu. Srpski reprezentativac ubacio je "Jezerašima" 30 poena, uz 14 skokova i 13 asistencija. Njega je sa 25 poena ispratio Džamal Marej, dok se konačno priključio i Eron Gordon. Krilni centar Nagetsa dodao je 22 poena, a uhvatio je i šest skokova i pet asistencija. 

Na drugoj strani Lebron je ponovo bio na ivici tripl-dabla sa 40 poena i deset skokova, uz devet asistencija. On je već na kraju prvog poluvremena bio na 31 poenu, stoga se jasno može zaključiti da u drugom nije odigrao ni približno dobro, pogotovo kada se uzme u obzir da je odigrao svih 48 minuta.

Posle maksimalnih 4:0 Denver će sada imati vremena i za odmor dok čeka boljeg iz duela Majami-Boston, pošto je prva utakmica velikog finala zakazana za prvi jun.

 

 

Ostavite komentar