Sport > Košarka

Na pragu je ČUDO NEVIĐENO u NBA ligi: Denver i Majami "ČIŠĆENJEM" zakazuju finale?

U istoriji se još nije dogodilo da dva tima uđu u finale pobedama od po 4:0

Izvor: K1info/Sportal.rs

22/05/2023 > 07:43

podeli vest:

Na pragu je ČUDO NEVIĐENO u NBA ligi: Denver i Majami "ČIŠĆENJEM" zakazuju finale?
Foto: Tanjug/AP


Boston je pred "čišćenjem", pa postoji mogučnost da u finalu Istoka i Zapada imamo rezultate 4-0, što se nikada u istoriji NBA nije dogodilo.

Gejb Vinsent je postigao karijerno rekordnih 29 poena, Dankan Robinson je dodao 22, a osmi nosilac Majami Hit je na jednu pobedu od finala NBA lige nakon što je u nedelju uveče u trećoj utakmici istočne završnice pobedio Boston Seltikse sa 128:102.

Martin je postigao 18 poena, Džimi Batler je meč završio sa 16, Bam Adebajo je imao 13, a Maks Strus je dodao 10 za Majami, koji vodi u seriji 3-0. Podsećamo, svaki tim u istoriji NBA koji je pobedio u prve tri utakmice je na kraju pobedio - Hit je u toj situaciji bio dosta puta i ima 8-0. 

Džejson Tejtum je postigao 14, a Džejlen Braun dodao je 12 za Seltikse, koji su tri puta slavili na parketu Majamija na putu do pobede u prošlosezonskom finalu Istočne konferencije - ali ovaj put nije bilo spasa. 

Grant Vilijams i Pejton Pričard su imali po 12 poena za Boston, dok je Majami pokazao kakva je ekipa i kad Džimi Batler nije figura koja u potpunosti dominira. 

Četvrta utakmica je u utorak u Majamiju, a sve je izvesnije da imamo kristalno jasnu sliku završnice. NBA finale počinje 1. juna, a kako stvari idu, to bi moglo da znači da će liga proći kroz nekoliko dana bez utakmica. Finale Zapadne konferencije moglo bi da se završi u ponedeljak - Denver vodi u toj seriji protiv Los Anđeles Lejkersa sa 3-0. A sada bi finale Istoka moglo da se završi u utorak. 

Nikada nije bilo sezone u kojoj su se oba finala konferencije završila "čišćenjem". Dogodilo se tako nešto tek davne 1957. u finalu divizije neposredno pre serije za titulu, kada je Boston pobedio Sirakuzu sa 3-0, a Sent Luis Mineapolis sa 3-0. 

Od svih vodećih serija od 3-0 u istoriji NBA, ova bi mogla biti najneočekivanija - osmi nosilac, tim koji se mučio samo da uđe u plej-of, tim koji je bio na manje od 3 minuta od eliminacije u plej-in turniru, nadmašivši najboljeg nosioca (Milvoki) u pet utakmica, zatim petog nosioca (Njujork Niks) u šest, sada je na ivici da uskrati drugu uzastopnu krunu na Istoku drugim nosiocima. 

 

Ostavite komentar