Sport > Košarka

Jokićevi Nagetsi na KORAK od finala: Lejkersima lekcija i u Holivudu

Tim Majkla Melouna za dva dana na istom mestu imaće prvu od četiri meč lopte

Izvor: K1info/Tanjug

21/05/2023 > 08:17

podeli vest:

Jokićevi Nagetsi na KORAK od finala: Lejkersima lekcija i u Holivudu
Foto: Tanjug/AP Photo/Ashley Landis


Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su na gostovanju u Los Anđeles domaće Lejkerse rezultatom 119:108 u trećem duelu finala Zapadne konferencije NBA lige i poveli sa 3:0, pa su sada na korak od finala!

Za Jokićeve Nagetse sinoćnji meč je bio težak, ali su na kraju ipak izvojevali pobedu. On nije imao svoje veče, mučio se sa ličnim greškama, ali je do kraja uspeo da pronađe ritam i doprinese svom timu sa 24 poena, 8 skokova i 6 asistencija.

Uz to, igrače Denvera je služio šut za tri poena, posebno u ključnim trenucima meča, što im je na kraju donelo ovaj važan trijumf.

Kod Lejkersa su se istakli Entoni Dejvis sa 28 poena i 18 skokova, Lebron Džejms je imao 23 koša i 12 asistencija, Ostin Rivs je takođe stao na 23 poena, a Rui Hačimura na 13. Prelomni momenat se dogodio sredinom poslednje četvrtine.

Iako su gosti vodili veći deo meča, Lejkersi su uspeli da povedu 94:93, i to najviše zahvaljujući Džejmsu, koji je posle 22 vezana promašaja za tri poena, pogodio dva zaredom.

 Pobeda domaćih je izostala pre svega zahvaljujući raspoloženom Džamalu Mareju koji je nadahnuto odigrao prvo poluvreme, a do kraja utakmice zabeležio skor od 37 poena.

Treći meč za finala Zapadne konferencije u Los Anđelesu su pratile velike svetske filmske zvezde, između ostalih Džek Nikolson, Denzel Vošington, Edi Marfi i drugi.

Tim Majkla Melouna za dva dana na istom mestu imaće prvu od četiri meč lopte.

 

 

Ostavite komentar