Sport > Košarka

"OVAKO ĆEMO": Jokić SMISLIO akciju koja je srušila Lejkerse, a TRENER samo kaže OK

Iako se srpski košarkaš mučio u prve tri četvrtine u poslednjoj deonici uzeo je stvar u svoje ruke

Izvor: K1info/mondo.rs

21/05/2023 > 08:47

podeli vest:

"OVAKO ĆEMO": Jokić SMISLIO akciju koja je srušila Lejkerse, a TRENER samo kaže OK
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill


Denver Nagets je na gostovanju u Los Anđelesu pobedio Lejkerse rezultatom 119:108 u trećem duelu finala Zapadne konferencije NBA lige.

Iako se Nikola Jokić mučio u prve tri četvrtine protiv Lejkersa, bio je "opterećen" faulovima, što je nerviralo i njegovu braću, da bi u poslednjoj deonici preuzeo stvar u svoje ruke i sa 15 poena je poveo Denver do pobede.

Upravo je na taj način Jokić pokazao kako treba da izgleda pravi lider, i tek sada boli što i treći put uzastopno nije dobio MVP priznanje, a o njegovom uticaju na tim najbolje govore reči trenera Majkla Melouna.

 

Trener Nagetsa je na konferenciji za medije otkrio da je Jokić preuzeo i "veću ulogu od igračke", pošto je u odlučujućim trenucima utakmice osmislio akciju kojom će Denver stići do poena.

Kada je to poručio Melounu, trener nije pravio nikakav problem nego mu je verovao do kraja...

- Na kraju utakmice Marej i Jokić su odigrali dva na dva. Moram da odam zasluge za to Jokiću. Nikola je na klupi rekao: "Treneru, hajde da to odigramo". Tražio je da odigra tu akciju sa Marejem i njih dvojica su došli do poena, tako da je trener Jokić napravio sjajan posao večeras - rekao je Meloun i time nagovestio da bi Somborac nekada u budućnosti vrlo lako mogao da bude i trener, pošto poseduje "košarkaški mozak".

Ipak, za sada deluje da ga takve stvari odbijaju, pa je na konferenciji za medije poručio uz osmeh da mu tako nešto ne pada na pamet.

- Ne znam kakav je trener Jokić, ne želim da budem trener, to je najgori posao na svetu! - nasmejao se Somborac.

 

 

Ostavite komentar