Sport > Košarka

Obradović SMLATIO Barselonu, Monako TREĆI u Evroligi

Najefikasniji u ekipi Monaka bio je Metju Strejzel sa 14 poena, dok je kod poraženih najviše poena dao Nikola Mirotić - 15

Izvor: K1info/Tanjug

21/05/2023 > 17:48

podeli vest:

Obradović SMLATIO Barselonu, Monako TREĆI u Evroligi
Foto: Starsport


Košarkaši Monaka, koje sa klupe predvodi naš trener Saša Obradović, osvojili su treće mesto na završnom turniru Evrolige, pošto su danas u Kaunasu pobedili Barselonu rezultatom 78:66 (24:13, 20:15, 16:17, 18:21).

Najefikasniji u ekipi Monaka bio je Metju Strejzel sa 14 poena, dok su Alfa Dialo i Eli Okobo ubacili po 10.

U poraženom timu najbolji je bio Nikola Mirotić sa 15 poena. Srpski košarkaš Nikola Kalinić proveo je na terenu 14 minuta, a za to vreme imao je učinak od četiri poena, dva skoka i dve asistencije.

- Ponosan sam na ekipu. Ostvarili smo veliki uspeh, slobodno mogu da kažem podvig plasmanom na finalni turnir, prvi u istoriji. Iza nas je dug put, imali smo zaista velikih pobeda i sjajnih partija - rekao je Obradović po završetku meča, prenosi zvanični sajt Evrolige.

Monako je pre dva dana u polufinalu EL poražen od Olimpijakosa 76:62.

- Ostaje žal zbog treće četvrtine protiv Olimpijakosa... Stekli smo dragoceno iskustvo, pobedom smo završili takmičenje u Evroligi, a kao i svi u klubu verujem da naredne sezone možemo da budemo još bolji i konkurentniji u borbi za evropski tron - zaključio je Obradović.

 

Ostavite komentar