Sport > Košarka

Rešava se MVP trka: JOKIĆ DEMOLIRAO VAŠINGTON, a sad čeka Janisa, pa Embida u Denveru

Denver je pobedio i Vašington za kraj turneje po Istoku SAD sa 118:104, uz 31 poen nađeg asa

Izvor: K1info/telegraf.rs

23/03/2023 > 07:32

podeli vest:

Rešava se MVP trka: JOKIĆ DEMOLIRAO VAŠINGTON, a sad čeka Janisa, pa Embida u Denveru
Foto: Tanjug/AP


Denver je porazio i Vašington za kraj turneje po Istoku SAD 118:104, uz 31 poen Nikole Jokića koji je još jednom sjajnom partijom napravio najbolju moguću uvertiru za ono što mu sledi - mečevi protiv direktnih rivala za MVP trofej Janisa Adetokumba i Džoela Embida.

Nagetsi naredni meč igraju protiv Milvoki Baksa (subota na nedelju) i Filadelfije Seventisiksers (ponedeljak na utorak), obe pred svojim navijačima koji će tako na delu moći da gledaju dupli spektakl, dvostrukog uzastopnog najkorisnijeg igrača lige protiv najvećih izazivača.

A u prestonici SAD Nikola je još jednom potvrdio titulu najboljeg igrača najjače lige.

 

 

Uz 31 poen, u statističke kolone uneo je i 12 skokova, 7 asistencija i 3 ukradene lopte. Procenat šuta je ponovo bio na visokom nivou kod Somborca. Za dva je šutirao 10/13, za tri 2/3, sa penala 5/5.

Gosti iz Kolorada su meč definitivno prelomili u trećoj četvrtini u kojoj su oduvali Vizardse rezultatom 39:16, uz šest ubačenih trojki u tom periodu. Od starta te deonice Denverova kanonada spolja je davala rezultata, redom su pogađali Jokić, Marej, nadovezao se Porter koji je nastavio u tom ritmu i domaćima više nije bilo spasa.

Poslednja četvrtina bila je samo stvar rutine za lidere Zapadne konferencije koji su se ovom pobedom dodatno učvrstili na čelu (49-24).

U pobedničkom timu, osim Jokića, najviše se istakao Majkl Porter Džunior sa šest trojki i 21 poenom, te Marej sa 17 poena, dok je Braun "sa klupe" dodao 14.

Kod Vašingtona, prednjačio je dvojac Porzigins - Avdija. Letonac je doneo 25 poena domaćem timu, Izraelac je imao 16, osim njih "dvocifren" je bio još samo Gudvin (12p) i to je bilo sve što se tiče ozbiljnog napadačkog arsenala ekipe koja pokušava da se domogne desete pozicije na Istoku.

 

 

 

Ostavite komentar