Sport > Košarka

Amerikanci SELE BOGDANOVIĆA iz Atlante: Srbin odbija 18 MILIONA dolara i odlazi kao SLOBODAN igrač

Srpski košarkaš je prošle godine posle operacije kolena propustio i Evrobasket, ali i dobar deo sezone u NBA

Izvor: K1info/blic.rs

05/03/2023 > 08:34

podeli vest:

Amerikanci SELE BOGDANOVIĆA iz Atlante: Srbin odbija 18 MILIONA dolara i odlazi kao SLOBODAN igrač
Foto: Tanjug/AP


Ako je verovati vestima iz SAD, srpski košarkaš Bogdan Bogdanović će narednog leta izvesno postati slobodan agent.

Kako je preneo novinar portal Hoops Hype Majkl Skoto, očekuje se da Bogdanović odbije igračku opciju za sezonu 2023/24 i kao slobodan igrač izabere novu sredinu.

Reprezentativni bek Srbije prema ugovoru ima mogućnost da za narednu sezonu potpiše ugovor u visini od 18.000.000 evra ali pomenuti izvor navidi da je velika šansa da on odbije taj novac i potraži novu sredinu.

Bogdanović je posle teškog leta, tokom kojeg se podvrgao operaciji kolena, propustio Evrobasket ali i dobar deo sezone u Atlanti.

Ipak, u nastavku je bivši košarkaš Partizana uspeo da pronađe formu i tokom 38 utakmica beležio je u proseku 15,5 poena, uz 43,7 odsto šuta iz igre.

Postojalo je indicija da bi Bogdan mogao da promeni sredinu i ove zime, u finišu transfer perioda u NBA ligi, ali je on ipak ostao u Houksima.

Za sada nema naznaka gde bi mogao da nastavi karijeru u slučaju da napusti Džordžiju, ali svakako će za igrača njegovog kalibra biti dosta zainteresovanih strana.

Dvocifren u porazu Houksa

U međuvremenu, košarkaši Atlante doživeli su četvrti uzastopni poraz na strani, ovog puta od Majamija - 117:109.

Boganović je imao zapažen učinak na ovom meču, ubacio je 13 poena i zabeležio dve asistencije, međutim, to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Najzaslužniji za trijumf bio je sjajni Bem Adebajo koji je meč završio sa 30 poena, 11 skokova i pet asistencija. Tajler Hiro je dodao 20 poena, a Džimi Batler 15 poena i 11 skokova.

 

Ostavite komentar