Sport > Košarka

RAFALNA PALJBA BOGDANOVIĆA protiv Detroita, njega kad krenu trojke, NE UME DA STANE

Naš košarkaš serijom na po;etku drugog poluvremena obezbedio pobedu svojoj Atlanti

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/03/2023 > 07:57

podeli vest:

RAFALNA PALJBA BOGDANOVIĆA protiv Detroita, njega kad krenu trojke, NE UME DA STANE
Foto: Tanjug/AP


Možda nije bio najefikasniji, ali je srpski košarkaš Bogdan Bogdanović možda i najzaslužniji za trijumf Atlante nad Detroitom u noći između utorka i srede - 129:107!

Zahvaljujući njegovim uzastopnim trojkama (tri) na početku drugog poluvremena, Hoksi su napravili neverovatnu seriju i tako su stekli 16 poena viška koje su održali do kraja utakmice.

Foto: Tanjug/AP

 

Utakmice koja je bila veoma bitna za Atlantu, jer su se pre nje nalazili u seriji od tri poraza na četiri poslednja meča. Pritom, bežali su samo jednu pobedu Torontu i dve Čikagu (uz meč manje) koji su bili na 9. i 10. mestu.

 

 

Bolest koja je "napala" Dedžuontea Mareja gurnula je Bogdanovića u startu postavu za ovaj duel, a Srbin je na kraju isti završio sa 18 ubačenih poena, tri skoka i jednom asistencijom.

Tre Jang je sa 30 poena i 12 asistencija bio najefikasniji u redovima Hoksa, Kolins je brojao do 15, dok je Klint Kapela sa 12 poena i 16 skokova ostvario dabl-dabl učinak. Kao i Sadik Bej sa 14 poena i 11 skokova.

Marvin Bagli je sa 31 poenom bio najefikasniji kod Detroita, dok je Kilijan Hejs imao deset poena manje (21). Džarden Ajvi je ubacio 17, Džozep 12 i upravo su njih četvorica bili jedini dvocifreni.

 

 

 

 

Ostavite komentar