Sport > Košarka

Zašto se desio SUNOVRAT ZVEZDE? Statistika kaže - s Radonjićem je BILO BOLJE

Crveno-beli su prošle sezone u ovom peridu imali više pobeda nego sada

Izvor: K1info

11/03/2023 > 08:05

podeli vest:

Zašto se desio SUNOVRAT ZVEZDE? Statistika kaže - s Radonjićem je BILO BOLJE
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde doživeli su težak poraz od jednog od najslabijih timova Evrolige u ovom momentu, kojeg muče mnogobrojni problemi i na i van terena. Čak i u takvom stanju, Panatinaikos je uspeo da nadigra igrače Duška Ivanovića - 75:66.

Trener crveno-belih je na konferenciji za medije istakao šta je to bilo problematično za Zvezdu na današnjem meču i zašto je pretrpljen ovako šokantan poraz, i to baš pred večiti derbi sa Partizanom koji je na programu u ponedeljak u "Štark Areni".

- Okej, jednostavno, samo smo prestali da igrao košarku. Pet minuta poslednjih smo prestali da igramo odbranu, u napadu nismo imali samopouzdanja, a Panatinaikos je odigrao dosta agresivnije u poslednjoj deonici - rekao je Ivanović.

Da li je Ivanović bio zbunjen odsustvom Dvejna Bejkona?

- Ne, ne, ne... - samo se nasmejao Ivanović.

Foto: Cibona/Marin Susic

 

Zašto Nemanja Nedović nije proveo više vremena na parketu?

- On je povređen, imao je problem - odgovorio je trener Zvezde.

Da li je ovo kraj nadanjima i borbi Crvene zvezde za plej-of?

- Dok ima matematičkih šansi, borićemo se, ali ako se borimo kao poslednjih 15 minuta, teško - kaže strateg crveno-belih.

Košarkaši Crvene zvezde odigrali su u Atini protiv Panatinaikosa meč koji će probati što pre da zaborave mada će im biti posve teško da iz glave izbace horor partiju i totalni raspad sistema.

Ivanovićev tim je tako još više pogoršao skor i plasman na tabeli (12-16) i praktično sam sebe eliminisao iz borbe za plasman među osam najboljih, samim tim i za doigravanje koje se sanja na Malom Kalemegdanu. Dakle, i ove sezone ista priča.

Crveno-beli će, sad je to gotovo izvesno, ostati bez plej-ofa, kao što su izvisili i prethodne sezone, i mnogo puta do sada, ali je to za aktuelni sastav priličan udarac iz prostog razloga što je u njega uloženo mnogo više nego ranije da se konačno napravi iskorak u Evorligi.

Foto: Starsport

 

Međutim, Ivanovićev tim ne da nije uspeo da napravi pomak, nego je sa bilansom 12-16 čak i lošiji u odnosu na učinak prošlogodišnjeg sastava u ovo vreme, koji je vodio Dejan Radonjić.

Naime, Zvezda je 10. marta u sezoni 2021/2022. imala pobedu više i poraz manje u elitnom takmičenju u 28 utakmica.

Naravno, aktuelni sastav je tek dolaskom Ivanovića stabilizovao formu i rezultate, doživeo uzlet posle vrlo slabog početka pod komandom Vlade Jovanovića (1-6) te se crnogorskom stručnjaku samo delimično može pripisati negativan bilans u ovom trenutku.

Svakako, to ne može biti izgovor niti opravdanje za ono što se desilo u Atini jer i Ivanović kao glavnokomandujući snosi odgovornost za sunovrat ekipe u drugom poluvremenu.

Zvezda je u odnosu na prethodnu sezonu napravila velike promene u igračkom kadru, otud i nestabilna forma.

Ostali su Kuzmić, Dobrić, Ivanović, Lazić, Mitrović i Lazarević, a stigao je čitav niz novajlija pa je bilo potrebno i vreme da se sklopi mozaik kadar da se rve sa najjačima u Evropi. Rezultati su u nekom trenutku obećavali, Ivanović je delovao u jednom momentu kao čarobnjak međutim kako je vreme odmicalo forma je oscilirala, upisani su i neki nesrećni porazi što je očigledno i snažno uticalo na "glave" igrača i otud danas imamo to što imamo - rezultatski slabiju Zvezdu nego što je bila ona prošlosezonska u ovo vreme.

 

 

 

Ostavite komentar