Sport > Košarka

DRAMA do poslednje sekunde: PARTIZAN na mišiće POBEDIO Split

Izabranici Željka Obradovića ostvarili 18. trijumf u regionalnom takmičenju

Izvor: K1info

04/03/2023 > 20:05

podeli vest:

DRAMA do poslednje sekunde: PARTIZAN na mišiće POBEDIO Split
Foto: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanovic


Košarkaši Partizana pobedili su na gostovanju Split sa 96:95 (24:27, 23:21, 24:23, 24:25) u 20. kolu ABA lige. Crno-beli su tako ostvarili i 18. pobedu u regionalnom takmičenju, pa su usamljeni na vrhu tabele - bar dok svoje duele ne bude odigrala Crvena zvezda, koja je trenutno u zaostatku od dva meča.

Što se tiče meča protiv Splita, Partizan nije u potpunosti opravdao ulogu favorita - štaviše, crno-beli su bili na pragu poraza, ali je veliko iznenađenje sprečio Džejms Naneli, trojkom koju je postigao sekund i po pre završetka duela u prepunim Gripama.

U redovima pobednika najefikasniji je bio upravo Naneli, sa 18 poena, dok su dvocifreni bili i Dante Egzum sa 15, Alen Smailagić sa 13 i Zak Ledej i Tristan Vukčević sa po 10 poena. Kod domaćih je najviše poena postigao Šenon Šorter - 25, a dobro su ga pratili Dominik Mavra i Tirel Nelson sa po 22, kao i Luis Saliven sa 15 poena.

Četvrta četvrtina: Split - Partizan 24:25

95:96 - Naneli trojkom na sekund i po pre kraja meča sprečio iznenađenje u Splitu!

93:93 - Mavra pogađa za dva pod faulom Lesora na 50 sekundi pre kraja - 92:93. Lesoru je ovo peti faul, a Mavra i slobodno bacanje za izjednačenje.

90:90 - Trojka Šortera, ponovo je drama na Gripama!

87:90 - Nove poene upisao je Egzum, ali sa penal odgovara Šorter.

Foto: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

82:87 - Evo i Smailagića! Trojka talentovanog centra, koji je na pravi način odgovorio na poene Šortera!

80:84 - Zak Ledej! Ponovo je tu kada treba, četiri vezana poena američkog krilnog centra!

80:80 - Poeni se u finišu daju samo sa penala. Od šest njih Partizan je iskoristio samo dva, po jedno Egzuma i Smailagića, dok je Nelson ponovo izjednačio rezultat.

76:77 - Drama! Poenima Nelsona Split je došao do plusa od tri poena, alI Avramović i Smailagić vraćaju plus Partizanu.

74:73 - Vodi Split. Nakon uvodnih poena Avramovića Šorter preokreće rezultat i donosi prednost domaćim košarkašima.

Foto: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanovic

 
Treća četvrtina: Split - Partizan 24:23

69:69 - Ponovo je nerešeno na Gripama. Trojka Šortera donosi izjednačenje domaćim košarkašima, koji se ponovo nalaze u naletu.

62:67 - Evo trojke i Joanisa Papapetrua, crno-beli lakše dišu u napadu. 

58:62 - Nesumnjivo je da je Partizan ima napadačku kreaciju u ovom susretu, to su sada na delu prikazali Egzum i Panter, ali je defanziva ponovo ono što je problem. Previše lako primaju poene crno-beli, a to je glavni razlog zašto je Split i dalje u meču.

51:55 - Dobar početak treće deonice u režiji Partizana. Trojke Vukčevića i Pantera.

Druga četvrtina: Split - Partizan 23:21

47:48 - Split je preko Tišme uspeo da dođe do prvog plusa na utakmici, ali serijom 5:0 Partizan vraća prednost na svoj konto.

43:43 - Nelson nastavlja da u reketu pravi velike probleme, crno-belima nedostaje nešto kako bi prelomili i ponovo došli do vođstva koje bi garantovalo mirniji finiš.

37:40 - Održava se u vođstvu Partizan, ali minimalnom. Poeni Smailagića vraćaju goste na plus tri.

Foto: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

33:36 - Preko Pantera i Egzuma crno-beli uspevaju da povežu dva dobra poseda i tako se vrate u rezultatski plus. Nije ovo igra Partizana na koju smo navikli.

31:31 - Veliki problemi za Partizan, koji nikako ne uspeva da pronađe sebe u odbrani. Split sve lakše dolazi do poena, Željko Obradović je prilično ljut na svoje igrače.

Prva četvrtina: Split - Partizan 24:27

24:27 - Nekoliko dobrih poteza vezuje Tristan Vukčević, koji čuva prednost crno-belih nakon prvog kvartala.

22:23 - Uključio se u napadačku produkciju Splita i Šorter, pa su tako domaći uspeli da donesu dodatnu neizvesnost. Samo poen prednosti za Partizan.

15:19 - Saliven i Nelson prave velike probleme Partizanu na startu ovog duela. Reket je nešto što je u ovom trenutku na strani Splita.

Foto: ABA league j.t.d./Dragana Stjepanovic

 

11:19 - Paljba se nastavlja, a režiser je ponovo Naneli! Još jedna trojka Amerikanca, a na to se, takođe drugim, pogotkom van linije 6.75 nadovezao i Uroš Trifunović.

7:13 - Dobra vest za crno-bele, probudio se Džejms Naneli! Šest vezanih poena za američkog krilnog košarkaša, koji maltene sam nosi svoju ekipu na startu ovog duela.

0:6 - Sjajan početak Partizana na Gripama. Šuterska paljba crno-belih, trojke Trifunovića i Nanelija.

Sledeći meč u okviru ABA lige, u 21. kolu, biće košarkaška poslastica - Partizan će ugostiti Crvenu zvezdu 13. marta. Pre toga izabranici Željka Obradovića će istrčati na teren u Evroligi - 7. marta igraće protiv Virtusa u Bolonji.

 

 

Ostavite komentar