Sport > Košarka

JOKIĆ vedri i oblači u NBA: Srbin i dalje NAJBOLJI u MVP trci

Iza našeg centra su Adetokumbo i Tejtum, dok je doskora drugoplasirani Embid pao na kotu četiri

Izvor: K1info

10/02/2023 > 20:12

podeli vest:

JOKIĆ vedri i oblači u NBA: Srbin i dalje NAJBOLJI u MVP trci
Foto: Tanjug/AP


Srpski košarkaš Nikola Jokić i dalje vedri i oblači NBA ligom, a kao potvrda toga stiže i nova lista 15 najboljih kandidata za osvajanje MVP nagrade, na kojoj Somborac i dalje drži prvo mesto.

Nagetsi su pobedili neke od glavnih konkurenata u borbi za vodeću poziciju na Zapadu - situaciju je, doduše, zakomplikovao i poraz od Orlanda, ali Nikola Jokić nastavlja da briljira na parketu.

Denver i dalje nema poraz kada Jokić upiše tripl-dabl ove sezone, a srpski centar je trenutno sjajan sa brojkama - 24,8 poena, 11,3 skoka i 10,1 asistencija u proseku po meču. Srbin, inače, predvodi ligu sa 19 tripl-dabl učinaka ove sezone.

Iza Nikole na listi MVP kandidata je Janis Adetokumbo, koji je napredovao za jednu poziciju, jer je prošle nedelje bio treći u trci. Grk je protiv Klipersa 3. januara upisao 54 poena i 19 skokova, a dva dana posle toga upisao je tripl-dabl protiv Majamija.

Džejson Tejtum, sa preko 30 poena prosečno po meču, treći je u MVP trci, dok je četvrti Džoel Embid, koji je zauzimao drugu poziciju, tako da je značajno pao na listi.

Od 5. do 10. mesta na listi nalaze se Luka Dončić, Kevin Durent, Džulijus Rendl, Domantas Sabonis, Da Morent i Šaj Gildžus Aleksander.

 

Ostavite komentar