Sport > Košarka

SRBIN JE VANZEMALJAC - nema drugog objašnjenja: Čarobnjak Jokić oborio JOŠ JEDAN REKORD

U noći kada je oborio rekord Nagetsa po broju asistencija, Srbin, uz Mareja, vodio ekipu do osme uzastopne pobede - sa novim tripl-dablom

Izvor: K1info/telegraf.rs

19/01/2023 > 07:31

podeli vest:

SRBIN JE VANZEMALJAC - nema drugog objašnjenja: Čarobnjak Jokić oborio JOŠ JEDAN REKORD
Foto: Tanjug/AP


Srpski košarkaš Nikola Jokić obeležio je još jednu utakmicu Denvera, sa novim tripl-dabl brojkama u statisitici (31p, 11sk, 13 as) vodio je Nagetse do preokreta i pobede nad Minesotom kod kuće rezultatom 122:118.

Navijači "Grumenja" prethodno su svedočili istorijskom trenutku pošto je Jokić postao najbolji asistent u istoriji kluba sa 3.680 produktivnih dodavanja!

Ovako su ga počastili ovacijama.

 

 

Čitava ekipa Denvera se u nastavku, iako su gosti vodili sve vreme, potrudila da uveliča ovaj veliki trenutak pobedom - osmom uzastopnom.

Nagetsi tako ostaju na čelu Zapadne konferencije sa učinkom 32-13, pobedu manje ima Memfis koji je ove noći upisao 11. uzastopni trijumf i definitivno se kristališe kao najozbiljniji konkurent Denveru za prvo mesto u regularnom delu sezone. Borba će biti žestoka.

Ali Denver ima čarobnjaka u liku Nikole Jokića, a ima, bogami i ubitačnog Mareja, i zahvaljujući ovom tandemu ekipa Majka Melouna je u poslednjem minutu uspela da preokrene rezultat u svoju korist.

Nikola je pogurao Denver u samoj završnici serijom 4:0, Minesota je sve vreme držala prednost na svojoj strani, ali je u ključnim trenucima meča isplivao pobednički karakter domaćeg tima. Kao meč viner istupio je Džamal Marej, koji je preuzeo napadačku palicu od Niklole i zapečatio trijumf Denvera.

Foto: Tanjug/AP

 

Marej je najpre pogodio trojku za egal 118:118, pa je dva minuta pre kraja nastupila je potpuna neizvesnost.

Gosti su ostali bez oštrine i preciznosti u napadu, počeli su da greše, a Marej je na 55 sekundi do kraja dovršio posao.

Nagetsi su tako, konačno, preuzeli vođstvo i uspeli da ga sačuvaju. U narednoj akciji Entoni Edvards je promašio kod Minesote da bi se meč završio onako kako je to bilo i suđeno u večeri kada je Jokić oborio rekord franšize po broju asistencija - Nikolinim dodavanjem za Erona Gordona i poenima za kraj.

 

 

 

Ostavite komentar