Sport > Fudbal

Ovo je VEĆ VIĐENO: Sudija OŠTETIO Srbiju protiv Švajcarske

Utakmica protiv Švajcarske bila je kao na prvenstvu 2018. kada nemački sudija Feliks Brih nije dosudio očigledan jedanaesterac Mitroviću

Izvor: K1info/Sportal.rs

04/12/2022 > 09:08

podeli vest:

Ovo je VEĆ VIĐENO: Sudija OŠTETIO Srbiju protiv Švajcarske
Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek


Orlovi su porazom od Švajcarske (3:2) okončali svoje učešće na Mundijalu u Kataru već posle grupne faze, a kao i pre četiri godine u Rusiji susret dva tima obeležili su sporni momenti.

Slično kao i 2018. kada nemački sudija Feliks Brih nije dosudio očigledan jedanaesterac Aleksandru Mitroviću, susret u Dohi je takođe obeležio jedan sporni momenat oko kojeg je bilo dosta povika iz našeg nacionalnog tima.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ricardo Mazalan

 

Sporni momenat dogodio se sredinom drugog poluvremena, tačnije u 65. minutu, kada je Mitrović pao u kaznenom prostoru Švajcarske posle kontakta sa štoperom protivničke ekipe Fabijanom Šarom.

Srpskog napadača je prilikom prodora Šar povukao u predelu vrata, posle čega je ovaj malo sporije pao pa sudija Fernando Rapalinja nije odlučio da pogleda VAR snimak i razmisli o dosuđivanju penala.

Sudijski stručnjak sa RTS-a, Dejan Nedić, istakao je da ovde nema dovoljno intenziteta za najstrožu kaznu, ali u Nemačkoj su u ovoj situaciji videli jedan drugi sporni detalj, koji je većini promakao.

Pošto su pregledali snimak iz drugog ugla, Nemci su uočili da Šar pre kontakta sa Mitrovićem najpre rukom odigrao na loptu i da je to morao biti penal.

Oni smatraju da je Rapalinja morao da pogleda VAR i da našem timu dodeli kao najstrožnu kaznu, pa ispada da je naš tim na kraju ponovo oštećen protiv “sajdžija”.

 

 

 

Ostavite komentar