Sport > Fudbal

SENZACIJA: Japan SRUŠIO i Španiju, NEMAČKA ostala BEZ OSMINE FINALA na Mundijalu

Fudbaleri iz zemlje Izlazećeg sunca napravili još jedan podvig i poslali "pancere" kući

Izvor: K1info

01/12/2022 > 21:56

podeli vest:

SENZACIJA: Japan SRUŠIO i Španiju, NEMAČKA ostala BEZ OSMINE FINALA na Mundijalu
Foto: Tanjug/AP


Fudbaleri Japana i Španije plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru! Japan je pobedio "furiju" sa 2:1 (1:0), tako da Nemačkoj ni pobeda od 4:2 (1:0) nad Kostarikom nije značila ništa, pa će se "panceri" vratiti kući!

Poveli su Španci golom Alvara Morate u 11. minutu i, rekla bi većina sveta, rešili pitanje pobednika u duelu protiv Japana. O, kakva pogrešna procena! Da li je voda ušla igračima "furije" u uši, da li su i oni mislili da će se Japanci sami pobediti, to ostaje za analizu.

Tek, u drugom poluvremenu, golovima Ricu Doana u 48. i Ao Tanake u 51. minutu, izabranici Hadžimea Morijasua su napravili prvorazredno iznenađenje i, posle pobede nad Nemačkom, srušili još jednu velesilu i osvojili prvo mesto u grupi E!

Meč Nemačke i Kostarike trebalo je da bude rutinski posao za "pancere" - ali je to važilo do pre početka ovog Svetskog prvenstva, na kojem su svi pokazali da znaju da igraju fudbal i da favorita nema. Tako je duel Nemaca i Kostarikanaca bio izuzetno uzbudljiv, sa nemalom šansom da veliki favorit i izgubi.

Međutim, Nemci su Nemci, pa su na kraju ipak pobedili... ali im to ništa nije značilo za plasman u osminu finala SP. "Panceri" su poveli u 10. minutu golom Serža Gnabrija, ali je u drugom poluvremenu došlo do totalnog preokreta.

Pogocima Jelcina Tehede u 58. i Huana Pabla Vargasa u 70. mintu Kostarika je povela sa 2:1 i u tom trenutku je imala obezbeđen plasman u nastavak takmičenja, jer je Japan vodio protiv Španije istim rezultatom!

Ipak, golovima Kaja Haverca u 73. i 85. minutu i Niklasa Fulkruga u 89. minutu, Nemačka je opravdala ulogu favorita, ali kasno, jer je zbog loših izdanja u ranijim mečevima u grupi E ostala bez plasmana među 16 najboljih na Mundijalu!

Standings provided by Sofascore
 

Ostavite komentar