Sport > Fudbal

CRNO-BELI iščupali remi sa Česima, OVERENA viza za evropsko PROLEĆE

Izabranici Gordana Petrića prezimeće drugi put zaredom u Ligi konferencija

Izvor: K1info

03/11/2022 > 21:00 >> 23:08

podeli vest:

CRNO-BELI iščupali remi sa Česima, OVERENA viza za evropsko PROLEĆE
Foto: Starsport


Fudbaleri Partizana igrali su večeras 1:1 (1:0) protiv Slovačkog u šestom kolu grupe D Lige konferencija, a pošto su i Keln i Nica u Nemčakoj odigrali nerešeno (2:2), crno-beli su overili vizu za evropsko proleće!

Beograđani su tako osvojili drugo mesto u svojoj grupi, uz isti broj bodova kao provplasirana Nica, koja ima bolji međusobni skor. To znači da su se Francuzi plasirali u osminu finala Lige konferencija, dok Partizan čeka žreb za baraž, odnosno za šesnaestinu finala trećeg po rangu evropskog takmičenja.

Što se tiče duela sa Česima, najbolju priliku za vođstvo u prvom poluvremenu crno-beli su imali u 41. minutu, kada je dosuđen penal koji je izveo Bibars Natho - bolju igru domaći su krunisali upravo golom sa bele tačke i zasluženo poveli sa 1:0.

Činilo se da Beograđani kontrolišu igri u nastavku, ali se sve promenilo u 73. minutu. Odbrana Partizana je pogrešila, na čelu sa Popovićem, koji je izašao sa gol-linije i loše boksovao loptu, poslavši je pravo na nogu Mihaliku. On je šutirao pored nekoliko igrača crno-belih, ona je pronašla svoj put do gola i završila iza Popovićevih leđa. Do kraja duela Česi su bili bolji rival, ali je Partizan poslužila i sreća, pa je meč završen nerešeno - 1:1.

Izabranici Gordana Petrića iskoristili su tako priliku da i ove sezone, kao i prošle, prođu takmičenje u grupi. Oni su pre poslednjeg kola imali osam bodova, kao i Nica, a bili su i na korak od toga da takmičenje nastave sa prvog mesta u grupi jer Nica nije trijumfovala u Kelnu.

Postojele su kalkulacije da i sa remijem, pa čak i sa porazom može da se prođe dalje, ali je Petrić pre ovog meča istakao da njegov tim neće kalkulisati, već da ide na pobedu. Pobeda nije došla, ali će doći evropsko proleće, tako da je Partizan ostao jedini predstavnik Srbije u evropskim takmičenjima ove sezone.

17.256 razloga za ponos

UEFA je kaznila Partizan sa zabranom prisustva navijača na meču protiv Slovačkog, ali je dozvoljeno da na tribinama stadiona u Humskoj ulici budu dečaci i devojčice ispod 14 godina. Veliki broj autobusa iz mnogih krajeva gde žive srpska deca stigao je danas u prestonicu kako bi podržali crno-bele u borbi za evropsko proleće. Prema podacima iz tabora Partizana, na tribinama je bilo 17.256 dece!

Foto: Starsport

Najmlađi navijači "okupirali" tribine stadiona u Humskoj

STARTNIH 11 ZA VEČERAŠNJI MEČ

PARTIZAN: Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Belić, Traore, Dijabate, Natho, Menig, Rikardo. Trener: Gordan Petrić

SLOVAČKO: Engujen, Holcer, Hofman, Šimko, Kalabiška, Levin, Daniček, Kohut, Brandner, Veheta, Doski. Trener: Martin Svedik

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar