Sport > Fudbal

GORELA Marakana: PEŠIĆ srušio Trabzon i najavio BORBU za evropsko PROLEĆE

U poslednjem kolu grupe H crveno-beli će o svojoj sudbini odlučivati u Monaku

Izvor: K1info

27/10/2022 > 21:01 >> 23:09

podeli vest:

GORELA Marakana: PEŠIĆ srušio Trabzon i najavio BORBU za evropsko PROLEĆE
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Trabzon sa 2:1 (1:1) u petom kolu Lige Evrope, osvojivši tri ključna boda na Marakani u borbi za prezimljavanje u Evropi. Crveno-beli su bili nošeni podrškom preko 30.000 navijača, koji su još jednom pokazali da su 12. igrač Zvezde kad igra kod kuće.

Ovom pobedom izabranici Miloša Milojevića su došli u situaciju da u poslednjem kolu grupe H, kada gostuju Monaku - koji je večeras odigrao 1:1 sa Ferencvarošem u drugom meču ove grupe - drže sve u svojim rukama (pošto je fudbal, ajde da kažemo - u nogama), tako da i dalje mogu da sanjaju evropsko proleće.

Domaći su dobro ušli u meč i od početka se videlo da žele da se revanširaju rivalu za poraz u Turskoj, ali i da uvećaju šanse da prezime u Evropi. Dobra igra krunisana je u 37. minutu, kada je Aleksandar Katai doveo Zvezdu u vođstvo fantastičnim golom sa ivice kaznenog prostora.

Međutim, već u 39. minutu Bakasetas je izveo slobodan udarac, lopta se odbila od živog zida, prevarila Borjana i Trabzon je došao do izjednačenja. Ispostavilo se da se na poluvreme upravo i otišlo sa tim rezultatom - 1:1.

Foto: Starsport

Aleksandar Katai doneo je prednost crveno-belima u prvom poluvremenu

Mreže su u nastakvu mirovale sve do 64. minuta, kada je Bukari sjajno prošao po desnoj strani, ubacio loptu u sredinu šesnaesterca, a Aleksandar Pešić sjajno reagovao na centaršut i doneo novo vođstvo Crvenoj zvezdi. Ispotavilo se da je to bilo dovoljno za pobedu, i to pobedu koja ostavlja srpskog šampiona u igri za evropsko proleće.

- Odigrali smo sjajnu utakmicu, mislim da je sad stanje na tabeli nekako realno, da se vidi da su ekipe ujednačene i da svako može da igra sa svakim. Još ništa nije gotovo, ostaje nam sada utakmica protiv Monaka i da probamo da prezimimo u Evropi - rekao je posle meča Aleksandar Katai.

Slično je razmišljao i strateg crveno-belih Miloš Milojević, koji je izrazio zadovoljstvom izdanjem svojih izabranika.

- Momci su još jednom pokazali da su pravi, da znaju da igraju evropske utakmice. Jeftino smo primili gol, ali smo svo vreme u prvom poluvremenu imali kontrolu. Imali smo par dobrih šansi, mislim da smo mogli i ubedljivije da vodimo. Na poluvremenu smo pričali šta možemo da odradimo bolje, znali smo da nam je ekipa dobra što se tiče ofanzive u veznom redu. Zadovoljan sam rezultatom i da imamo sve u svojim rukama, da možemo u Monaku da utičemo na svoju sudbinu u Evropi - istakao je Milojević.

Startnih 11 za večerašnji meč:

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Eraković, Dragović, Milunović, Rodić. Kanga, Srnić, Bukari, Katai, Mitrović, Pešić

TRABZON: Čakir, Larsen, Bartra, Vitor Hugo, Elmali, Hamšik, Gbamin, Bakasetas, Trezege, Bardi, Bozok

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar