Sport > Fudbal

Kontroverzni fudbalski analitičar RADE BOGDANOVIĆ za K1info: Trabzon će PASTI NA MARAKANI

Bivši fudbaler na čije mišljenje niko nije ravnodušan, veruje da crveno-beli ipak mogu da prezime u Evropi

Izvor: K1info

27/10/2022 > 08:04

podeli vest:

Kontroverzni fudbalski analitičar RADE BOGDANOVIĆ za K1info: Trabzon će PASTI NA MARAKANI
Foto: Printscreen/Youtube


Fudbalere Crvene zvezde na Marakani večeras (21.00) očekuje izuzetno značajan duel u Ligi Evrope - četa Miloša Milojevića će dočekati Trabzon u nastojanju i da se pomeri sa dna tabele grupe H ovog takmičenja, i da nam ulije nadu da je moguće prezimljavanje u Evropi.

U prvom meču izabranici Avdulaha Avdžija slavili su sa 2:1.

- Trabzon je dobra turska ekipa koja se nije kvalifikovala u Ligu šampiona - ispali su, ali su sigurno jedan jak protivnik koji dolazi u nezgodnom periodu za Zvezdu, s obzirom na to da se crveno-beli nisu baš u Ligi Evrope proslavili sa rezultatima. Ipak, fudbaleri Zvezde igraće na Marakani, gde uvek daju više nego što pružaju na gostujućim terenima i šansa za pobedu postoji. Činjenica je da su oslabljeni, da imaju par povređenih igrača, ali oni na Marakani uvek imaju i dvanaestog igrača - a to su navijači - ističe na početku priče za K1info.rs naš proslavljeni fudbaler Rade Bogdanović, bivši napadač Željezničara, madridskog Atletika, Verdera...

A upravo na mestu napadača škripi u redovima crveno-belih, pratkično od početka sezone. Mnogi upozoravaju da je to deo tima koji treba pojačati ako se žele bolji rezultati u Evropi.

Foto: Starsport

Kada igraju na Marakani, fudbaleri Crvene zvezde uvek imaju 12. igrača - navijače

- Dobro, Pešić je na poslednje tri utakmice dao 3 gola, nekako ulazi u igru. Jeste to naša Superliga, gde je Zvezda dominantna, ali je i to pomak. Ipak, za Ligu šampiona, za Evropu uopšte, potrebna je jača konkurencija u timu jer ne možete takve mečeve da igrate samo sa jednim igračem, jednim centarforom.

Stekao se utisak i da je Crvena zvezda drugačiji tim od odlaska Dejana Stankovića i neminovno se nameće pitanje o tome kakav autoritet ima Milojević i kako se snašao kao "zamena"?

- Mlad je trener, a autoritet se stiče znanjem i samim radom, a potrebno mu je i dosta sreće. Milojević je došao u nezgodnom trenutku i mislim da će mu biti jako teško, jer su uvek velika očekivanja od Zvezde. Ali, s obzirom na to da ima punu podršku uprave, moglo bi se nadati najboljem - bio je pomoćnik Stankoviću, poznaje strukturu - ali nema sumnje da će da mu bude teško i da će mu biti potrebno vremena da sve uklopi onako kako želi.

Na kraju, da se opet vratimo na Trabzon - iako su crveno-beli poslednji na tabeli grupe H, evropski snovi za ovu sezonu još nisu prekinuti i šansa da nastave sa takmičenjem i posle zime nije nerealna.

- Ništa nije nemoguće - ako dobiju Trabzon, imaju još jednu otvorenu utakmicu u Francuskoj. Po tabeli to izgleda teško, ali na Marakani su pobeđivali i Liverupul, što ne bi i Trabzon. Zvezda je i dobijala i gubila, zašto bi bilo nemoguće - ako budu na svom nivou i ako budu dali svoj maksimum, uvek šanse postoje - zaključio je Rade Bogdanović.

Standings provided by Sofascore

 

 

Ostavite komentar