Sport > Fudbal

Omladinci Zvezde pobedom OVERILI PROLAZ u narednu rundu LIGE ŠAMPIONA, na Kipru pala Omonija

Omladinska selekcija Crvene zvezde savladala je Omoniju na gostujućem terenu rezultatom 1:2, sledeći protivnik je AZ Alkmar

Izvor: K1info

06/10/2022 > 07:43

podeli vest:

Omladinci Zvezde pobedom OVERILI PROLAZ u narednu rundu LIGE ŠAMPIONA, na Kipru pala Omonija
Foto: FK Crvena zvezda


Uprkos tome što su imali pozitivan rezultat iz Beograda (1:0), puleni Zorana Rendulića su pružili još jednu sjajnu partiju i golovima Alekseja Vukičevića i Luke Stojsavljevića obezbedili dvomeč sa AZ Alkmarom. 

Omonija - Crvena zvezda 1:2 (0:2)

Stadion: "Etnikos Ahnas", Larnaka, Kipar.
Sudija: Išmael Barbara (Malta).
Strelci: Neofitu u 51. minutu za Omoniju, a Vukičević u 18. i Stojsavljević u 44. minutu za Crvenu zvezdu. 
Žuti kartoni: Papadopulos, Kirjakidis (Omonija), Lečić, Leković, Nedeljković, Stanković (Crvena zvezda). 
Omonija: Hristodulides, Kiriakidis, Papadopulos, Kajafas, Nikolaides (od 80. Skordis), P. Andreu (od 80. Mihalides), Venizelu (od 80. Panteli), Hristu (od 86. Natanel), Hrisomilis (od 66. A. Andreu), Sava, Neofitu. 
Rezerve: Kelepeši, Panteli, Mihaelides, Andreu, Skordis, Pisis, Natanael.
Crvena zvezda: J. Miladinović, Nedeljković, Leković, Vidojević, Marić, Vukičević (od 71. Bošković), Lečić (od 46. Đurić), Stanković, Matić (od 90. Radonjić), Stojsavljević (od 46. S. Miladinović), Brajić (od 88. Radujko). 
Rezerve: Marinković, Graonja, Đurić, Radonjić, Bošković, Miladinović, Radujko.
 
Pretili su od starta omladinci Crvene zvezde, i nastojali da se i sa Kipra vrate u dobrom raspoloženju i u pobedničkom duhu dočekaju večiti derbi koji je na programu u nedelju od 11 časova. Udarac Stankovića iz četvrtog minuta najavio je arsenal napada Zvezdinih juniora koji su uglavnom pretili po desnom beku, a aktuelni prvotimac koji je na današnjem meču delovao praktično iza napadača je mogao da donese vođstvo timu Zorana Rendulića. Igrao se 12. minut kada je Matić probio po desnom boku i odigrao povratnu loptu za Stankovića čiji je snažan udarac zatresao prečku i najavio još veću ofanzivu razigranih crveno-belih. Ubrzo je i Nedeljković zapretio glavom, igrao se 15. minut, ali mreža domaćih je mirovala. 
 

Foto: FK Crvena zvezda

Zoran Rendulić

Ipak, ne zadugo, jer je stvar u svoje ruke uzeo Aleksej Vukičević. Probio je Stanković po desnom boku i uputio oštar pas u peterac gde je intervenisao golman domaćih, ali samo do Brajića koji je odložio loptu, a Vukičević preciznim udarcem sa desetak metara doveo naš tim do prednosti. Domaći praktično da nisu ni stizali do gola, što je davalo dodatnu snagu Zvezdinim omladincima koji su do novog pogotka mogli u 33. minutu kada je Marić sa ivice kaznenog prostora gađao tik pored stative. Udarcima sa distance je pretio i Lečić, ali je mrežu rivala do odlaska na petnaestominutni odmor pogodio Luka Stojsavljević. Igrao se 44. minut kada je Matić centrirao posle prodora, a Stojsavljević koji je pogodio i u prvom meču, rutinski matirao Hristodulidesa.
 
Već na poluvremenu, Rendulić je šansu ukazao Đuriću i Miladinoviću, a izašli su Lečić i Stojsavljević. Domaći su smanjili rezultat u 51. minutu kada se Neofitu našao ispred Miladinovića i "bocnuo" loptu u mrežu. Nastavili su da prete fudbaleri Omonije, ali se talentovani Miladinović razbranio i zaustavljao sve pokušaje koji su išli ka njemu. Mogao je njegov prezimenjak - Stefan, da iskoristi kontru u 62. minutu, kada je istrčao pred Hristodulidesa, ali je golman domaćih u poslednjem trenutku pokupio loptu ispred brzonogog Nišlije. Pretio je i Leković glavom u 71. minutu kada je vihorni Bošković koji je ušao u igru umesto Vukičevića centrirao, ali je kapitenu juniora Zvezde malo falilo da postigne gol, te je lopta otišla pored stative.
 

Foto: FK Crvena zvezda

 

Do kraja utakmice, bilo je mirno na obe strane, teren su u završnici osetili i Radujko i Radonjić, a Rendulić je imao razloga za zadovoljstvo posle novog međunarodnog trijumfa- 
 
U narednoj rundi takmičenja juniori Crvene zvezde će odmeriti snage sa ekipom AZ Alkmar. Prvi duel je zakazan za 26. oktobar i biće odigran u Holandiji, dok je revanš na programu 2. novembra u Beogradu. 

Ostavite komentar