Sport > Fudbal

FUDBALERI + NAVIJAČI = POBEDA: Svi kao jedan na Ferencvaroš

Crvena zvezda u trećem kolu dočekuje vodeću ekipu grupe H u Ligi Evrope

Izvor: K1info

04/10/2022 > 11:38

podeli vest:

FUDBALERI + NAVIJAČI = POBEDA: Svi kao jedan na Ferencvaroš
Foto: Starsport


Fudbaleri Crvene zvezde ušli su u ritam pobeda u nastavku klupskih takmičenja, koji je usledio posle pauze jer su reprezentacije širom Evrope igrale mečeve u Ligi nacija.

Osokoljeni trijumfima protiv Mačve (2:0) u Kupu Srbije i Mladosti GAT (4:0) u Superligi, izabranici Miloša Milojevića sada mirnije mogu da idu na predstojeći evropski megdan.

- Vratili smo se posle pauze željni utakmica i to se videlo protiv Mačve u Kupu, ali i u Novom Sadu protiv Mladosti. Ostvarili smo dve pobede i odmah se okrenuli utakmici koja nas očekuje u Ligi Evrope - rekao je 21-godišnji fudbaler crvneo-belih Strahinja Eraković.

Zvezda u četvrtak od 18.45 časova dočekuje Ferencvaroš u trećem kolu grupne faze Lige Evrope.

- Imali smo fenomenalnu podršku i u Šapcu i na "Karađorđu", naši navijači bili su u većini na oba stadiona, što nam neizmerno znači. Počeli smo pripreme za Ferencvaroš, iskoristićemo svaki trenutak da se maksimalno pripremimo i da dobrom igrom i posvećenošću na terenu obradujemo zvezdaše - rekao je Eraković za klupski sajt.

Standings provided by Sofascore

Do kraja polusezone crveno-beli će uglavnom da igraju na gostujućim terenima, pa je meč protiv Ferencvaroša prava prilika da još jednom pokažu zašto se Marakane svi plaše.

- Ispunjene tribine biće od velikog značaja za krajnji rezultat, potrebna nam je pobeda, a kako bismo stigli do nje, neophodno je da budemo svi kao jedan. Znam da je najveća poseta u istoriji stadiona bila protiv Ferencvaroša i da je sada nije moguće ponoviti, ali ako napunimo Marakanu do poslednjeg mesta, biće to prava prilika da uradimo ono što 1975. godine nismo - zaključio je Strahinja Eraković.

Dan kad je 110.000 ljudi gledalo Zvezdu

Da podsetimo, Crvena zvezda je 23. aprila 1975. u revanšu polufinala Kupa pobednika kupova dočekala Ferencvaroš posle poraza od 2:1 u Mađarskoj. Na Marakani je, nažalost, bilo 2:2, ali je podrška crveno-belima bila istorijska - procenjeno je da je na stadionu bilo 110.000 gledalaca! Iako je zvanično prodato 96.070 ulaznica, procenjuje se da je kroz kapije ušlo još 15.000 navijača.

 

 

Ostavite komentar