Sport > Fudbal

Milojević posle TRAGEDIJE SEPTEMBARSKE NOĆI: Bili smo bolji od Monaka, nismo zaslužili ZVIŽDUKE

Sve sem rezultata je nešto što treba da nam bude put kojim idemo, rekao je trener Cvene zvezde posle poraza na startu grupne faze LE

Izvor: K1info

09/09/2022 > 07:42

podeli vest:

Milojević posle TRAGEDIJE SEPTEMBARSKE NOĆI: Bili smo bolji od Monaka, nismo zaslužili ZVIŽDUKE
Foto: Starsport


Poražena je Crvena zvezda od Monaka rezultatom 0:1 u okviru prvog kola grupne faze Lige Evrope, uprkos tome što smo imali mnogo više izglednih prilika. Ipak, poraz je došao posle gola iz penala, a utiske posle utakmice izneo je Miloš Milojević.

- Dobar odnos igrača i dobra predstava, a sve sem rezultata je nešto što treba da nam bude put kojim idemo. Žao mi je igrača i publike, žao mi je što iz dobre igre, zalaganja i energije nismo ostvarili povoljan rezultat. Tokom utakmice sam osećao da smo bliže pobedi nego da čuvamo remi, ali trenutak nesmotrenosti u situaciji gde lopta izlazi van 16 metara, nema opasnosti, gde reaguje Srnić, kom je sad najteže, iz najbolje namere, i sudija svira penal. Opet imamo period gde nam malo fali, konkretno šut Kataija koji je ostao na gol liniji. Gol tehnologija nije bila na našoj strani. Ušli smo u utakmicu dobro, stvorili šanse, bili bolji u svim statističkim parametrima, ali falio je gol. Nema drugog puta sem da se radi, ispravlja i da se s ovakvom energijom nastavi. Sledeća utakmica je Novi Pazar, to nam je najbitnije, s tim sad živimo i to je cilj. Dobre stvari iz ove utakmice nosimo, a radićemo na tome da ispravimo loše - počeo je Milojević.
 
Odigrao je Srnić dobru utakmicu, ali trenutak nesmotrenosti...
 
- Što se tiče zvižduka za Srnića, siguran sam da on nije hteo da napravi penal. To su trenuci kada sve ide protiv vas, ali nema drugog načina nego da se duboko kopa da bi se vratili na pravu stazu. Imao je izvanredan meč, dobro se nosio sa brzinom rivala, pomagao u napadu, par puta mogao da dođe u još bolju poziciju da završi sam. Nemam zamerke na odnos i igru - desi se. Reč je o fokusu, trenutku nekontcentracije koji mora da se popravi. Kada vidiš da izlazi lopta, staneš i namestiš se za aut. Međutim, to nije plod nekvaliteta ili lošeg odnosa. Žao mi ga je i daćemo mu punu podršku, ne samo ja, već i ceo tim, i već jesmo, tako da se nadam da će se podići. 
 
Stao je Milojević u zaštitu igrača, u svakom trenutku. 
 
- Kada je reč o Kataiju, moja je odgovornost da zaštitim igrače, a zviždi se onom ko je prošle sezone imao kumulativno 45 golova i asistencija... Ne postoji fudbaler na svetu koji nema pad forme. Katai je odigrao dobru utakmicu, uz malo sreće je mogao da postigne gol. Teren je malo raskopan na tom delu odakle je gađao, ali ta njegova lopta u 9 od 10 situacija završava u golu. Kada igrači daju maksimum, mislim da ne zaslužuju zvižduke publike. Nebitno o kome se radi, da li je to Katai, Kanga, Nikolić, Mitrović. Ako neko nema dobar odnos prema igri, onda je to druga priča. Poštujem publiku, volim atmosferu ovde, bio sam na tribinama kao navijač, pa i kao pomoćni trener i sad kao glavni, ali moja odgovornost je da ukažem da nam to odmaže. Ne vidim potrebu da nam naša publika odmaže. 
 

Foto: Starsport

 

Uzavrele su strasti bile na terenu, jer smo svi želeli jedno - pozitivan rezultat.

 
- Izmirili su se Kanga i Bukari. Fudbal je igra emocija, mnogo toga ključa, testosteroni... Nisam video situaciju, ali ono što znam je da su se izgrlili u svlačionici, izvinili jedan drugom i nastavili da igraju. Moraju da kontrolišu bolje stvari i možda sam bio oštar prema njima na poluvremenu, ali to ne trpim. Mi smo tim i niko ne treba da iskače iz toga. To nema veze s kvalitetom i takve stvari se interno rešavaju. Ne priliče renomeu Zvezde. 
 
U nedelju od 17 časova nas očekuje utakmica protiv Novog Pazara.
 
- Svakoj seriji dođe kraj, i našoj i njihovoj. Mislim da će biti lako spremiti utakmicu, jer vođeni ovom energijom, treba nam još 20 posto protiv Novog Pazara koji je lider Superlige. Mi kvalitet imamo, a s ovim odnosom ću lako da spremim utakmicu. 
 

Foto: Starsport

 

Žali Milojević za bodovima, jer je Zvezda imala izglednije šanse. 
 
- Pogađa me rezultat, jer kada se da 100 posto i kad su odnos i zalaganje na vrhuncu, uz taktičko nadmudrivanje protivnika i dobru igru, a igrači sve ispoštuju protiv Monaka o kom ne treba trošiti reči, a to ne bude nagrađeno golom... Da nismo imali šanse ili da nije bio utisak da smo mogli i do remija ili pobede, manje bi me pogodilo, jer bih onda znao da nemamo kvalitet. Ovako smo se isprsili protiv Monaka, ali fudbal je takva stvar da sitnice u dva šesnaesterca odlučuju. 
 
Veruje šef stručnog štaba našeg tima u napadače. 
 
- Napadači se hrane golovima i to im diže samopouzdanje, ali ne postoji drugi način da se raspucaju nego da odigramo sledeću utakmicu i da ih dovodimo u još bolje šanse. Kad prorade, svima će biti lakše - rekao je Milojević.

Ostavite komentar