Sport > Fudbal

BOMBA u najavi: Uzbuna u Juventusu, PSŽ ŽELI VLAHOVIĆA

Opasnost preti Staroj dami ako srpski centarfor zablista na Mundijalu

Autor: K1info/B92

01/10/2022 > 13:25

podeli vest:

BOMBA u najavi: Uzbuna u Juventusu, PSŽ ŽELI VLAHOVIĆA
Foto: FC Juventus promo


Prema pisanju italijanskog Tutosporta, Dušan Vlahović je na meti prebogatog Pari Sen Žermena, što je razlog za uzbunu u Juventusu.

Centarfor Stare dame i srpske reprezentacije je, navodno, igrač po ukusu novog šefa struke "svetaca" Kristofa Galtjea, koji je nezadovoljan što PSŽ u letnjem prelaznom roku nije doveo još jednog napadača.

Francuzi su u preleznom roku u suštini uradili dobar posao - doveli su Vitinju, Nuna Mendeša, Fabijana Ruiza, Karlosa Solera, Renata Sančesa, Nordija Mukijelea, obnovili ugovor sa Kilijanom Mbapeom, ali po zamislima Galtjea ostalo je još nezavršenog posla.

- Tokom predsezone pričao sam dugo sa predsednikom Luisom Kamposom o našem napadu, analizirali smo strukturu i karakteristike igrača. Svi smo bili ubeđeni da nam je potreban i četvrti napadač sa drugačijim karakteristikama. Taj četvrti nije došao, šteta je, ali tako je kako je. Centarfor bi nam bio od koristi. Kilijan ima referencu u timu Francuske, kao i Žiru. Ovde u Pari Sen Žermenu imamo drugačiji stil igre, efektivniji, ali bez alternativa - rekao je trener Parižana Kristof Galtije.

Italijani tako veruju da se upravo Vlahović uklapa u željeni profil francuskog trenera, ali Tutosport podvlači da Juventus nema nameru da se tako olako odrekne usluga srpskog napadača.

Foto: Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Dušan Vlahović (desno) mogao bi da promeni dres posle SP u Kataru

Vlahović trenutno ne briljira u dresu Juventusa pod vođstvom Masimilijana Alegrija, sve češće su i kritike u javnosti jer je u njegovo dovođenje uloženo skoro 90 miliona evra (75 obeštećenje, 14 kroz bonuse), a on ne trese mreže koliko je očekivano. Ove sezone je na šest mečeva u Seriji A i dva u Ligi šampiona postigao "samo" četiri gola (sve u prvenstvu).

Kritike su upućene i Alegriju, jer se piše i da Vlahović ne može da pruži maksimum zbog načina igre koji italijanski stručnjak forsira, pa su uz taj latentni sukob u Juventusu svesni i da Pari Sen Žermen neće tako lako odustati, posebno ako Vlahović bude blistao na Mundijalu u Kataru.

 

 

 

Ostavite komentar