Sport > Fudbal

Fenomenalni Koventri JEDAN PENAL delio od još jedne SENZACIJE! Derbi MANČESTERA ipak u FINALU FA KUPA

Umalo senzacija u polufinalu FA kupa

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

21/04/2024 > 19:53

podeli vest:

Fenomenalni Koventri JEDAN PENAL delio od još jedne SENZACIJE! Derbi MANČESTERA ipak u FINALU FA KUPA
Foto: fa cup


Prvi finalista je Mančester Siti koji je savladao Čelsi sa 1:0, a drugi će ipak biti Mančester Junajted pošto je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspeo da prođe sjajni Koventri!

Spektakularan meč je bio na Vembliju, zaista! Crveni đavoli vodili su sa čak 3:0 sve do 71. minuta, a onda magija drugoligaša... Junajted je poveo u 23. minutu preko Mek Tomineja, na 2:0 povisio je Megvajer u prvom minutu nadoknade prvog dela utakmice. U 58. minutu činilo se da je definitivno kraj, pošto je Fernandeš povisio na 3:0. Ipak, jedan tim se nije predavao...

Sims je u 71. minutu smanjio na 1:3, i vratio veru navijačima, da bi samo osam minuta kasnije tribine gde su bili gostujući navijači eksplodirale! Oher postiže gol za 2:3 i nadu u čudo, a čudo se i dogodilo i to u 90+5 minutu golom Rajta!!

U produžecima nije bilo golova, doduše regularnih. Delirijum je usledio u 120+1 kada je Torp, pomislili su drugoligaši, doneo finale svom timu i eliminisao veliki Junajted, ali je nakon provere u VAR sobi, gol ipak poništen zbog ofsajda. Usledili su penali:

Već u prvoj seriji Kazemiro je promašio i Koventri je vodio sve do treće serije, a onda od delirijuma, suza od sreće do razočarenja i suza od tuga... Oher je promašio, a pre toga je Eriksen bio siguran i rezultat je u tok trenutku bio 2:2 u seriji. U četvrtoj, promašio je i Šif a sigurni za Mančester bili su Fernandeš i Hojlund za reprizu prošogodišnjeg finala: Mančester Siti - Mančester Junajted! Sjajnom Koventriju ostaje borba za plej of Čempionšipa i da se kroz doigravanje plasiraju u Premijer ligu...

Ostavite komentar